Aluat de patiserie pufos
Publicat pe 22.08.2012 la 18:11 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:47
Acesta este adevăratul aluat franţuzesc de patiserie împachetat.
Faza 1 - Beurrage (Unt):
3 căni unt nesărat
1 cană de făină
Se amestecă, iar aluatul se pune la rece 2 ore.
Faza 2 - Detrempe (Coca):
4 căni făină obişnuită
1 cană cu apă rece
1 lingură de zahăr
2 linguriţe sare
1 lingură zeamă de lămâie
1/2 cană de unt + 1 lingură
Se amestecă la mixer cu cârligul 4 minute.
I se dă formă de pătrată şi se bagă 1 oră la frigider.
Se scoate şi se întinde. Apoi se împătureşte în lungime.
Se întinde din nou. Se împachetează în 3. Iar se întinde.
Se scutură de făină şi iar se întinde.
Se dă la frigider 2 ore.
Se întinde, apoi se împachetează.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame