Aripioare orientale
Publicat pe 25.08.2012 la 10:25 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:45
Ingrediente:
- aripioare de pui
- gem sau dulceata de caise
- pasta de ardei iute
- cartofi pentru piure
- o mana de muguri de pin
- cateva stafide
- humus
Mod de preparare:
1. Avand aripioarele de pui pregatite, incepe sa faci un sos din gem sau dulceata de caise, suc de lamaie si pasta de ardei iute cu care sa ungi puiul.
2. Pune aripioarele la cuptor si lasa-le cam o ora, cat sa se rumeneasca. Gemul se va carameliza si va da o savoare deosebita mancarii.
3. Pasul urmator: garnitura. La aceste aripioare orientale, merge o garnitura de piure de cartofi, mai speciala. Dupa ce pasezi cartofii si faci o crema din smantana dulce, unt si lapte, adauga dupa gust muguri de pin, stafide si incorporeaza o pasta de humus, din boabe de naut in prealabil fierte.
La final, felul exotic va avea un gust acrisor-picant.
sursa foto: a1.ro