BBC recomanda ciorba de burta ca leac impotriva mahmurelii
Publicat pe 07.07.2011 la 15:38
Mahmureala este o stare prin care, probabil, fiecare persoana a fost nevoita sa treaca, mai devreme sau mai tarziu. Durere de cap, ameteala si depresie – cam asta ne da tarcoale dupa o noapte de petrecut cu prietenii si cu alcoolul. Pentru a evita aceste simptome deloc dorite, BBC ne propune o serie de remedii impotriva acelei dimineti nesuferite. Printre acestea, la loc de cinste se afla si faimoasa ciorba de burta romaneasca.
Va vine sa credeti sau nu, felul de mancare dupa care se dau in vant toti romanii este apreciat la justa lui valoare si peste hotare. In afara de gustul inconfundabil, se pare ca ciorba de burta mai are acum si o alta intrebuintare: combaterea mahmurelii.
Ciorba de burta
Este faimoasa in Anglia pentru efectele pe care le are in tratarea mahmurelii. Supa din Romania plina cu fasii de burta, agrementata cu otet, usturoi, ardei iute si smantana este printre cele mai cautate retete, atunci cand vine vorba de eliminarea senzatiei neplacute pe care o lasa alcoolul in urma sa.
Mic dejun englezesc
Micul-dejun britanic, format din oua si sunca, este renumit pentru continutul sau ridicat de grasimi si proteine. Aceasta masa copioasa provoaca digestia, organismul fiind astfel distras de la ametelile provocate de mahmureala.
Cocktail de preerie
Mai exact, amestecam un galbenus de ou crud cu sos de Worcestershire, Tabasco, sare si piper. Acest mix de ingrediente lupta cu toxinele continute de alcool, prin taria condimentelor.
Tratamentul de detoxifiere Pancha Karma
Aceast remediu ayurvedic antic are ca scop purificarea trupului si a spiritului. Metoda de detoxifiere presupune o serie de proceduri de curatare, care includ dieta vegetariana, masajul, sauna si clismele.
Cocktailul care te scoala din morti
Cu plantele si fructele cate intra in compozitia lor, cocktailurile au calitatea de a risipi ceata mahmurelii. Totusi, nu trebuie sa exagerati. Prea multe cocktailuri baute intr-un ritm rapid ar putea avea efectul contrar.
FOTO: Foodblog.ro