Blondine: Negrese cu ciocolata alba
Publicat pe 19.09.2012 la 16:44 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:38
Ingrediente:
170 g ciocolata alba
1/3 masura unt topit
2 oua intregi
1 masura zahar
1 masura faina
½ lingurita praf de copt
¼ lingurita sare
Mod de preparare:
Untul se topeste pe baie de aburi. Se adauga ciocolata maruntita.
Ouale se amesteca cu zaharul.
Ingredientele uscate se amesteca si se cern.
Ciocolata si untul se adauga in compozitia cu oua, apoi se adauga ingredientele uscate toate deodata.
1/4 masura merisoare sau cirese uscate.
Se unge o tava cu unt si se pune hartie de copt.
Se toarna aluatul si se niveleaza.
Se baga la cuptorul incins 30 – 40 de minute.
Se pot taia fierbinti.
Masuri
  	Lichid sau volum (aproximativ):
  	    
  	1 lingurita                        5 ml
  	1 lingura                         15 ml/ 15 cc
  	2 linguri                         30 ml/ 30 cc
  	1/4 masura                     59 ml
  	1/3 masura                     79 ml
  	1/2 masura                   118 ml
  	2/3 masuri                    158 ml
  	3/4 masuri                    177 ml
  	7/8 masuri                    207 ml
  	
  	1 masura                         237 ml
  	2 masuri                          473 ml
  	4 masuri                          946 ml
  	1 pinta                             473 ml
  	2 pinte                             946 ml/ 0.946 litri
  	8 pinte                           3785 ml/ 3.78 litri
  	4 litri                             3785 ml/ 3.78 litri
  	1 litru                            1000 ml
  	
  	
  	Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
  	  
  	  1 uncie                         30 grame (28.35 g)
  	  2 uncii                          55 grame
  	  3 uncii                          85 grame
  	  4 uncii                        125 grame
  	  8 uncii                        240 grame
  	12 uncii                       375 grame
  	16 uncii                        454 grame
  	32 uncii                        907 grame
  	1 kilogram                  1000 grame