Blondine: Negrese cu ciocolata alba
Publicat pe 19.09.2012 la 16:44 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:38
Ingrediente:
170 g ciocolata alba
1/3 masura unt topit
2 oua intregi
1 masura zahar
1 masura faina
½ lingurita praf de copt
¼ lingurita sare
Mod de preparare:
Untul se topeste pe baie de aburi. Se adauga ciocolata maruntita.
Ouale se amesteca cu zaharul.
Ingredientele uscate se amesteca si se cern.
Ciocolata si untul se adauga in compozitia cu oua, apoi se adauga ingredientele uscate toate deodata.
1/4 masura merisoare sau cirese uscate.
Se unge o tava cu unt si se pune hartie de copt.
Se toarna aluatul si se niveleaza.
Se baga la cuptorul incins 30 – 40 de minute.
Se pot taia fierbinti.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame