Borek
Publicat pe 10.10.2012 la 18:22 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:36
Ingrediente:
2 cani de patrunjel tocat
1 cana iaurt
lapte
50 g ulei de porumb
3 oua
2 cani branza feta
1 pachet de aluat iufka sau filo
Se poate folosi si branza Kasseri – o varietate turceasca
Mod de preparare:
Peste branza se pune 1 ou, patrunjelul si se amesteca.
Iaurtul se amesteca cu laptele, uleiul de porumb, celelalte 2 oua si se amesteca pana se obtine o pasta.
Cuptorul se incinge la 175 grade Celsius.
Se unge o tava cu ulei de porumb, se pune o foaie si jumatate de iufka, se pune amestecul de iaurt cu oua, se impatureste restul de foaie, se unge din nou cu amestecul de iaurt, jumatate din cealalta foaie, din nou iaurt, se toarna compozitia, se impatureste cealalta foaie si iarasi iaurt.
Daca se folosesc foi congelate, se taie inainte de a-l baga la cuptor. Daca folositi foi proaspete, se taie dupa aceea.
Se lasa la cuptor 15 minute.
Se lasa sa se raceasca, apoi se taie usor cu o foarfeca de bucatarie.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame