Borsul (ciorba) de verdeturi - o simfonie de arome si de sanatate (partea 2)

Publicat pe 23.05.2011 la 16:59 Actualizat pe 23.05.2011 la 17:00

Borsurile de primavara, cu ierburi fragede si miros aromat de leustean, sunt preparate simple, proaspete si sanatoase. Afla in partea a doua a seriei dedicata borsurilor doua retete inedite: cu macris si cu stevie. Pofta buna!

Ciorba de miel cu macris

Ingrediente: 1/2 kg carne de miel, 300 g frunze de macris, 1 ceapa, 1 galbenus, 100 ml smantana, 25 g orez, verdeata (tarhon, leustean, hasmatuchi, patrunjel), sare.

Preparare: Carnea se pune in 2 l apa rece, impreuna cu ceapa tocata, sare si se fierbe, 50 minute. Frunzele de macris, fara codite, se spala bine, apoi se taie cate un manunchi in felii mai late. Se adauga in ciorba si se lasa sa fiarba inca 30 minute. Pentru ca ciorba sa fie mai deasa, odata cu macrisul, se pune si orezul (sau se fac galuste din albus). Cand ingredientele sunt fierte, se potriveste de sare, eventual, se adauga apa. Se mai poate acri cu zeama de lamaie. Se ia de pe foc si se drege cu galbenus. Pentru aroma, se adauga verdeturile tocare fin.


Bors de stevie


Ingrediente: 1 litru apa, 500 ml bors, 4 legaturi de stevie, 1 legatura de loboda rosie, 2 legaturi de ceapa verde, 2 cartofi, 2 linguri ulei, 1 ou, 1 legatura leustean, 1 legatura marar, sare.

Preparare: Ceapa se taie marunt, apoi se inabusa putin in ulei. Se adauga apa si sarea. Cand incep sa clocoteasca, se pune cartoful, lasand sa fiarba pana ce este aproape gata. Se adauga stevia si loboda, taiate subtiri, se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga borsul si se lasa sa fiarba pana cand e gata. Se drege cu ou si si adauga verdeata tocata marunt.


Citeste si partea 1!

Vezi si Revista Felicia!
Foto: ifood.tv

În articolul

Borsul (ciorba) de verdeturi - o simfonie de arome si de sanatate (partea 2)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x