Borsul (ciorba) de verdeturi - o simfonie de arome si de sanatate (partea 2)

Publicat pe 23.05.2011 la 16:59 Actualizat pe 23.05.2011 la 17:00

Borsurile de primavara, cu ierburi fragede si miros aromat de leustean, sunt preparate simple, proaspete si sanatoase. Afla in partea a doua a seriei dedicata borsurilor doua retete inedite: cu macris si cu stevie. Pofta buna!

Ciorba de miel cu macris

Ingrediente: 1/2 kg carne de miel, 300 g frunze de macris, 1 ceapa, 1 galbenus, 100 ml smantana, 25 g orez, verdeata (tarhon, leustean, hasmatuchi, patrunjel), sare.

Preparare: Carnea se pune in 2 l apa rece, impreuna cu ceapa tocata, sare si se fierbe, 50 minute. Frunzele de macris, fara codite, se spala bine, apoi se taie cate un manunchi in felii mai late. Se adauga in ciorba si se lasa sa fiarba inca 30 minute. Pentru ca ciorba sa fie mai deasa, odata cu macrisul, se pune si orezul (sau se fac galuste din albus). Cand ingredientele sunt fierte, se potriveste de sare, eventual, se adauga apa. Se mai poate acri cu zeama de lamaie. Se ia de pe foc si se drege cu galbenus. Pentru aroma, se adauga verdeturile tocare fin.


Bors de stevie


Ingrediente: 1 litru apa, 500 ml bors, 4 legaturi de stevie, 1 legatura de loboda rosie, 2 legaturi de ceapa verde, 2 cartofi, 2 linguri ulei, 1 ou, 1 legatura leustean, 1 legatura marar, sare.

Preparare: Ceapa se taie marunt, apoi se inabusa putin in ulei. Se adauga apa si sarea. Cand incep sa clocoteasca, se pune cartoful, lasand sa fiarba pana ce este aproape gata. Se adauga stevia si loboda, taiate subtiri, se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga borsul si se lasa sa fiarba pana cand e gata. Se drege cu ou si si adauga verdeata tocata marunt.


Citeste si partea 1!

Vezi si Revista Felicia!
Foto: ifood.tv

În articolul Borsul (ciorba) de verdeturi - o simfonie de arome si de sanatate (partea 2):
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Cea mai norocoasă zi pentru fiecare zodie în săptămâna 19 mai – 25 mai 2025. Ce spun astrele
Catine.ro
Cea mai norocoasă zi pentru fiecare zodie în săptămâna 19 mai – 25 mai 2025. Ce spun astrele
Rezultate finale alegeri prezidenţiale 2025. Nicuşor Dan este noul preşedinte al României
observatornews.ro
Rezultate finale alegeri prezidenţiale 2025. Nicuşor Dan este noul preşedinte al României
Cum arată acum băiatul pe care Oana Sârbu l-a adoptat pe când forma un cuplu cu Robert Turcescu. Alexandru are 16 ani
a1.ro
Cum arată acum băiatul pe care Oana Sârbu l-a adoptat pe când forma un cuplu cu Robert Turcescu. Alexandru are 16 ani
De câte ori se poate refolosi uleiul pentru prăjit. Sfaturi pentru a nu deveni rânced
HelloTaste.ro
De câte ori se poate refolosi uleiul pentru prăjit. Sfaturi pentru a nu deveni rânced
Superalimente esențiale pentru primăvară. Ce nu ar trebui să lipsească din dieta ta, conform nutriționiștilor
Catine
Superalimente esențiale pentru primăvară. Ce nu ar trebui să lipsească din dieta ta, conform nutriționiștilor
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
useit.ro
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
„Condamnat la moarte” Ce spunea milionarul român ajuns la sapă de lemn după ce a primit 23 de ani de detenţie!
as.ro
„Condamnat la moarte” Ce spunea milionarul român ajuns la sapă de lemn după ce a primit 23 de ani de detenţie!
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
MediCOOL
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
Cine este Johannes Pietsch, câștigătorul Eurovision 2025. Austriacul este cunoscut după numele de J.J și are 24 de ani
Spynews
Cine este Johannes Pietsch, câștigătorul Eurovision 2025. Austriacul este cunoscut după numele de J.J și are 24 de ani
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
DeParinti
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
MediCOOL
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post
HelloTaste
Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post
close
x