Borsul (ciorba) de verdeturi - o simfonie de arome si de sanatate (partea 2)
Publicat pe 23.05.2011 la 16:59 Actualizat pe 23.05.2011 la 17:00
Borsurile de primavara, cu ierburi fragede si miros aromat de leustean, sunt preparate simple, proaspete si sanatoase. Afla in partea a doua a seriei dedicata borsurilor doua retete inedite: cu macris si cu stevie. Pofta buna!
Ciorba de miel cu macris
Ingrediente: 1/2 kg carne de miel, 300 g frunze de macris, 1 ceapa, 1 galbenus, 100 ml smantana, 25 g orez, verdeata (tarhon, leustean, hasmatuchi, patrunjel), sare.
Preparare: Carnea se pune in 2 l apa rece, impreuna cu ceapa tocata, sare si se fierbe, 50 minute. Frunzele de macris, fara codite, se spala bine, apoi se taie cate un manunchi in felii mai late. Se adauga in ciorba si se lasa sa fiarba inca 30 minute. Pentru ca ciorba sa fie mai deasa, odata cu macrisul, se pune si orezul (sau se fac galuste din albus). Cand ingredientele sunt fierte, se potriveste de sare, eventual, se adauga apa. Se mai poate acri cu zeama de lamaie. Se ia de pe foc si se drege cu galbenus. Pentru aroma, se adauga verdeturile tocare fin.
Bors de stevie
Ingrediente: 1 litru apa, 500 ml bors, 4 legaturi de stevie, 1 legatura de loboda rosie, 2 legaturi de ceapa verde, 2 cartofi, 2 linguri ulei, 1 ou, 1 legatura leustean, 1 legatura marar, sare.
Preparare: Ceapa se taie marunt, apoi se inabusa putin in ulei. Se adauga apa si sarea. Cand incep sa clocoteasca, se pune cartoful, lasand sa fiarba pana ce este aproape gata. Se adauga stevia si loboda, taiate subtiri, se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga borsul si se lasa sa fiarba pana cand e gata. Se drege cu ou si si adauga verdeata tocata marunt.
Citeste si partea 1!
Vezi si Revista Felicia!
Foto: ifood.tv