Briosa cu ciocolata si alune

Publicat pe 23.07.2012 la 14:45 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:52

briosa de cciocolata cu alune

Ingrediente:

Brioşa


•½ măsură de lapte sau lapte cu ciocolată 2 % grăsime, la temperatura camerei
•1 lingură de drojdie uscată
•1 lingură + ½ cană de zahăr
•4 ouă, la temperatura camerei
•3 măsuri de făină
•1/3 măsură de cacao
•½ linguriţă de sare
•½ măsură de unt nesărat, la temperatura camerei
•55 grame ciocolată neagră, topită

Umplutura de alune:

•1 măsură de alune întregi, prăjite şi decojite
•½ măsură zahăr brun
•1 ou
•1 linguriţă esenţă de vanilie
•¼ măsură de chipsuri de ciocolată (opţional)

Mod de preparare:

1. Amestecă laptele (sau laptele cu ciocolată, după caz), drojdia şi 1 lingură de zahăr şi lasă-le să stea deoparte 5 minute. Adaugă ouăle şi amestecă. Cerne făina, zahărul rămas, pudra de cacao şi sarea. Amestecă cu mixerul sau cu mâna până la încorporare. Adaugă untul şi ciocolata topită. Pune coca într-un recipient uns cu ulei, acoperă şi lasă-l să stea 1 oră la temperatura camerei ori între 8 şi 24 de ore la frigider.


2. Pentru umplutura de alune, pune alunele cu zahărul într-un mixer. Mixează fin. Adaugă oul şi esenţa de vanilie. Dă pe modul pulse până se amestecă, apoi adaugă chipsurile de ciocolată (dacă este cazul) şi mai apasă de câteva ori pe modul pulse.


3. Pe o suprafaţă pudrată cu făină, pune aluatul, dă-i forma unui dreptunghi cu grosimea de 1 cm. Adaugă umplutura de alune pe întreaga sprafaţă şi apoi rulează pe partea lungă. Taie rola în bucăţi de 2,5 cm grosime. Aşează bucăţile de aluat într-o formă unsă suprapunând bucăţile, apoi aşează bucăţile rămase peste primul strat. Acoperă forma cu cun prosop şi lasă brioşa la crescut 90 de minute.


4. Preîncălzeşte cuptorul la 350 grade Fahrenheit/ 177 grade Celsius. Coace brioşa 40 de minute sau până când paiul introdus iese curat. Permite-i să se răcească în formă 20 de miute, apoi scoate-o şi las-o să se răcească complet.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul

Briosa cu ciocolata si alune

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 noiembrie 2024. Berbecii sunt atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
a1.ro
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și prieten cu „regele banilor” Novak Djokovic
HelloTaste.ro
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Catine
Prăjitură cu dovleac și griș. Desert simplu și ușor de preparat
useit.ro
Informațiile electorale false de pe TikTok. Cum au fost influențați utilizatorii din mai multe țări
as.ro
„A fost Ilie Năstase cel mai talentat din istorie?” Răspunsul tranşant al bunului său prieten, Ion Ţiriac
MediCOOL
5 simptome ale cancerului de colon și cum să-ți reduci riscurile
Spynews
Claudia Pătrășcanu sărbătorește ziua de naștere a fiului ei cel mare! Gabriel a împlinit 10 ani
DeParinti
Cel mai bun mic dejun pentru copiii care merg la școală. Nutriționiștii recomandă aceste alimente pentru cei mici
MediCOOL
Ce este cafeaua decofeinizată. Care sunt caracteristicile acestei băuturi
HelloTaste
Spaghetti alla Nerano sau paste cremoase cu dovlecei. Rețetă pe cât de ușoară, pe atât de apetisantă
x