Briose clasice

Publicat pe 23.07.2012 la 13:46 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:53

briose

Brioşele sunt un produs de patiserie franţuzesc, brioşele sunt delicioase atât singure cât şi lângă o ceaşcă de ceai sau de cafea.
Pentru 6 brioşe

Ingrediente:

·¼ măsură+ 2 linguri de lapte 2% grăsime, la temperatura camerei
·2 linguri + 1 ½ măsură de făină
·1 lingură de drojdie uscată
·2 linguri de zahăr pudră, cernut
·2 ouă mari, la temperatura camerei
·¼ linguriţă de sare
·6 linguri de zahăr nesărat, la temperatura camerei
·1 ou bătut cu 2 linguri de apă, pentru uns deasupra

Mod de preparare:

Amestecă 1/4 din lapte, 2 linguri de făină şi drojdia şi lasă-le să stea deoparte 5 minute.

Adaugă laptele rămas, făina, zahărul, ouăle, sarea şi amestecă folosind o lingură de lemn timp de 6 minute sau cu mixerul timp de 3 minute. În timp ce amesteci adaugă untul şi continuă amestecarea până când se obţine o cocă fină. Pune aluatul obţinut într-un bol uns, acoperă-l cu folie de plastic şi lasă-l să crească la temperatura camerei 30 de minute, apoi bagă-l la frigider între 8 şi 24 de ore.

Pentru a transforma aluatul în brioşe, scoate-l afară pe o suprafaţă pudrată cu făină şi împarte-l în 6 bucăţi. Dă fiecărei bucăţi formă rotundă. Apoi dă fiecărei bucăţi o formă alungită, ca a unui om de zăpadă, cu corp si cap. Fă cu ajutorul unui deget o gaură în centrul bilei mari a brioşei şi bagă bila mai mică prin ea. Pune fiecare brioşă într-o formă specială. Acoperă tava cu un prosop şi lasă-l la crescut timp de 90 de minute, până îşi dublează volumul.

Preîncălzeşte cuptorul la 350 grade Fahrenheit/ 177 grade Celsius. Dă pe fiecare brioşă cu o pensulă înmuiată în ou bătut cu apă. Pune formele într-o tavă de copt şi bagă-le la cuptor 25 de minute sau până când capătă o culoare aurie. Lasă-le apoi la răcit 15 minute, apoi scoate-le din forme şi lasă-le să se răcească complet.

Brioşele sunt bune chiar în ziua în care s-au copt, dar pot fi ţinute o zi într-un container etanş, ori îngheţate timp de 2 luni.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul

Briose clasice

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 noiembrie 2024. Berbecii sunt atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
a1.ro
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și prieten cu „regele banilor” Novak Djokovic
HelloTaste.ro
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Catine
Prăjitură cu dovleac și griș. Desert simplu și ușor de preparat
useit.ro
Informațiile electorale false de pe TikTok. Cum au fost influențați utilizatorii din mai multe țări
as.ro
„A fost Ilie Năstase cel mai talentat din istorie?” Răspunsul tranşant al bunului său prieten, Ion Ţiriac
MediCOOL
5 simptome ale cancerului de colon și cum să-ți reduci riscurile
Spynews
Claudia Pătrășcanu sărbătorește ziua de naștere a fiului ei cel mare! Gabriel a împlinit 10 ani
DeParinti
Cel mai bun mic dejun pentru copiii care merg la școală. Nutriționiștii recomandă aceste alimente pentru cei mici
MediCOOL
Ce este cafeaua decofeinizată. Care sunt caracteristicile acestei băuturi
HelloTaste
Spaghetti alla Nerano sau paste cremoase cu dovlecei. Rețetă pe cât de ușoară, pe atât de apetisantă
x