Brioșe cu ciocolată – Bucuria celor mici
Publicat pe 30.06.2020 la 08:38 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:34
Deserturile sunt cea mai bună parte a zilei, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Iar când vorbim de ceva dulce, nimic nu se compară cu ciocolata. Pofta de ciocolată nu trece cu altceva. Așadar, iată o rețetă de brioșe cu ciocolată care te va face să te lingi pe degete.
Brioșe cu ciocolată
Ingrediente
Pentru cremă
-100g smântână de cocos
-ciocolată neagră cu 70% cacao
-25g sirop de arțar
Pentru brioșe
-150g făină
-40g cacao
-100g zahăr
-1 plic zahăr vanilat
-1 lgt praf de copt
-50 g ulei de floarea soarelui
-200g lapte de soia
-1 lgt coajă portocală
Mod de preparare
Pentru prepararea cremei, se încălzește smântâna și siropul, apoi se adaugă ciocolata. Se amestecă totul până se topește ciocolata și se transformă într-o cremă omogenă. Până se coc brioșele, crema se ține la frigider pentru cel puțin 60 minute.
Pentru prepararea aluatului, se amestecă ingredientele uscate într-un bol, iar cele umede într-un alt bol. Cele umede se adaugă peste cele uscate și se amestecă până când se obține o compoziție omogenă. Apoi se toarnă într-o tavă de brioșe. Între timp, cuptorul trebuie încins la 180 grade. Brioșele se coc pentru 30 minute. Dacă au trecut testul scobitorii, sunt gata de scos din cuptor. Se lasă la răcit 30 minute după care pot fi ornate cu crema de ciocolată, nuci măcinate, zahăr pudră sau orice alt topping dorești.
Sursă: veglifestyle.ro
CITEȘTE ȘI