Briose cu ciocolata si glazura de ciocolata
Publicat pe 06.09.2012 la 13:07 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:41
Ingrediente:
Crema de trufe:
- 400 grame ciocolata de menaj
- 1/2 masura frisca
- 2 bete de scortisoara
Briosele:
- 2 masuri faina
- 2 masuri zahar
- 2/3 masura pudra de cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 1/2 lingurita 5 condimente Chinezesti
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare
- 2 oua, la temperatura camerei
- 1 masura lapte cu grasime 2%, la temperatura camerei
- 3/4 masura cafea tare, racita, la temperatura camerei
- 1/2 masura ulei vegetal
- 1 lingurita esenta de vanilie
Glazura de ciocolata:
- 230 grame crema de branza, la temperatura camerei
- 1/2 masura unt nesarat, la temperatura camerei
- 3 1/2 masuri zahar pudra, cernut
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 85 de grame ciocolata topita
Mod de preparare:
- Pentru crema de trufe, pune ciocolata intr-un bol. Incalzeste frisca cu betele de scortisoara la foc mediu timp de 5 minute. Scoate scortisoara si pune frisca incalzita peste ciocolata. Lasa-l de-oparte 1 minut. Amesteca usor pana cand ciocolata s-a topit, apoi lasa la racit cel putin 2 ore.
- Pentru briose, incalzeste cuptorul la 160 de grade si pune 24 de forme de briose.
- Cerne faina, cacaoa, praful de copt, scortisoara, cele 5 condimente chinezesti, bicarbonatul de sodium si sarea.
- Amesteca ingredientele uscate cu celelalte.
- Intr-un bol separat, bate usor ouale, adauga laptele, cafeaua, uleiul si vanilia (uleiul va pluti la suprafata). Adauga-le pe toate in mixtura cu faina si bate cu mixerul la viteza mica, apoi la viteza medie inca 2 minute.
- Pune aluatul in formele de briosa, umpland fiecare forma aproximativ trei sferturi. Lasa-le la copt 25 de minute. Lasa-le sa se raceasca in forme 10 minute, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca complet.
- Pentru a pune crema de trufe, foloseste un instrument de scobit pepene si scobeste in mijlocul fiecarei briose.
- Se pune crema in fiecare briosa.
- Pentru glazura, bate crema de branza si untul. Adauga zaharul pudra si vanilia si bate la viteza mica, apoi la viteza mare. Ia jumatate si pune-o in alt vas.
- Intr-o punga de ornat se pune pe-o parte crema de vanilie si in alta crema de ciocolata. Se decoreaza fiecare briosa.
- Lasa-le la racit inainte de a le servi.
- Briosele se pot pastra la frigider pana la 3 zile.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame