Briose cu ciocolata si glazura de ciocolata

Publicat pe 06.09.2012 la 13:07 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:41

briose cu ciocolata

Ingrediente:

Crema de trufe:

  • 400 grame ciocolata de menaj
  • 1/2 masura frisca
  • 2 bete de scortisoara

Briosele:

Glazura de ciocolata:

Mod de preparare:

  1. Pentru crema de trufe, pune ciocolata intr-un bol. Incalzeste frisca cu betele de scortisoara la foc mediu timp de 5 minute. Scoate scortisoara si pune frisca incalzita peste ciocolata. Lasa-l de-oparte 1 minut. Amesteca usor pana cand ciocolata s-a topit, apoi lasa la racit cel putin 2 ore.
  2. Pentru briose, incalzeste cuptorul la 160 de grade si pune 24 de forme de briose.
  3. Cerne faina, cacaoa, praful de copt, scortisoara, cele 5 condimente chinezesti, bicarbonatul de sodium si sarea.
  4. Amesteca ingredientele uscate cu celelalte.
  5. Intr-un bol separat, bate usor ouale, adauga laptele, cafeaua, uleiul si vanilia (uleiul va pluti la suprafata). Adauga-le pe toate in mixtura cu faina si bate cu mixerul la viteza mica, apoi la viteza medie inca 2 minute.
  6. Pune aluatul in formele de briosa, umpland fiecare forma aproximativ trei sferturi. Lasa-le la copt 25 de minute. Lasa-le sa se raceasca in forme 10 minute, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca complet.
  7. Pentru a pune crema de trufe, foloseste un instrument de scobit pepene si scobeste in mijlocul fiecarei briose.
  8. Se pune crema in fiecare briosa.
  9. Pentru glazura, bate crema de branza si untul. Adauga zaharul pudra si vanilia si bate la viteza mica, apoi la viteza mare. Ia jumatate si pune-o in alt vas.
  10. Intr-o punga de ornat se pune pe-o parte crema de vanilie si in alta crema de ciocolata. Se decoreaza fiecare briosa.
  11. Lasa-le la racit inainte de a le servi.
  12. Briosele se pot pastra la frigider pana la 3 zile.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul

Briose cu ciocolata si glazura de ciocolata

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
a1.ro
Horoscop weekend 23- 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
as.ro
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
MediCOOL
Ce este stomatita aftoasă și cum se tratează. Cauze și poze
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți cu posibilități reduse vor primi câte 500 de lei
MediCOOL
Medicamentele pentru diabet pot ajuta la reducerea dependenței de alcool. Un studiu a evaluat efectele administrării lor în organism
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x