Briose cu vanilie
Publicat pe 06.09.2012 la 13:04 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:41
Ingrediente:
- 3/4 masura unt nesarat, la temperatura camerei
- 1 ½ masura zahar
- 5 oua mari, la temperatura camerei
- 2 1/2 masura faina de patiserie
- 2 lingurite praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 1 masura 2% lapte, la temperatura camerei
- 1 lingurita esenta de vanilie
Glazura:
- 3/4 masura unt nesarat, la temperatura camerei
- 4-6 masuri zahar pudra, cernut
- 6 linguri de lapte, 2% grasime
- 1 1/2 linguri esenta de vanilie
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 160 de grade si pune 2 tavi de briose
- Bate untul cu zaharul. Adauga ouale unul cate unul, batand dupa fiecare adaugare.
- Intr-un bol separat, cerne faina, pudra de copt si sarea. Adauga vanilia si laptele. Adauga faina si laptele in mixtura de unt, batand bine.
- Aluatul se pune in forme folosind o cupa de inghetata si umple fiecare forma de briosa cam trei sferturi.
- Se baga la cuptor circa 18 minute. Lasa-le sa se raceasca in forme.
- Pentru glazura, bate untul, adauga 2 masuri de zahar pudra si bate la viteza mica pana cand untul devine pufos. Creste viteza mixerului si bate in continuare. Adauga laptele si vanilia. Adauga inca 2 masuri de zahar pudra si bate, apoi adauga in continuare pana la cele 6 masuri.
- Daca vrei poti adauga in fiecare briosa o alta culoare, folosind colorant alimentar.
- Pe fiecare briosa pune glazura din belsug.
- Lasa briosele sa se raceasca o ora inainte de a le servi.
- Briosele pot fi depozitate la temperatura camerei, intr-un compartiment etans si pot fi pastrare pana la 2 zile.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame