Briose Dulce de Leche cu inghetata
Publicat pe 06.09.2012 la 13:12 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:40
Ingrediente:
Dulce de Leche:
- 1 cutie de lapte condensate
- 1 masura de frisca
- 3 linguri zahar brun
Briosele:
- 18 conuri de inghetata cu fund plat
- 1/2 masura unt nesarat, la temperatura camerei
- 1 masura zahar brun
- 3 oua mari, la temperatura camerei
- 1 3/4 masuri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita de sare
- 1/2 masura lapte 2% grasime, la temperatura camerei
- 1 lingurita esenta de vanilie
Glazura:
- 1/2 masura unt nesarat, la temperatura camerei
- 1/4 masura dulce de leche
- 2 masura zahar pudra, cernut
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/4 lingurita sare
- dulce de leche sau ciocolata topita
Mod de preparare:
- Pentru dulce de leche, toarna laptele condensat, frisca si zaharul intr-un vas ce se pune pe foc mediu, amestecand constant timp de 15 minute. Lasa-l la racit, apoi pune-l la rece pana e gata de folosire.
- Incalzeste cuptorul la 160 de grade. Pune conurile de inghetata in mini-forme de briose.
- Bate untul cu zaharul. Adauga ouale unul cate unul, batand dupa fiecare.
- Intr-un bol separat, cerne faina, praful de copt si sarea. Apoi laptele si vanilia.
- Pune o lingura de dulce de leche in fiecare con. Folosind o cupa de inghetata. Peste se pune aluatul de briose . Se baga la cuptor 25-30 de minute.
- Briosele sunt bune in ziua in care se pregatesc.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame