Briose, piure si supa de dovleac
Publicat pe 22.10.2012 la 17:34 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:35
Piure de dovleac
Carotenul ce se gaseste in dovleac este transformat in vitamina A, vitamina esentiala pentru un sistem imunitar puternic. O cana de dovleac pe zi este suficienta pentru a suplini doza zilnica. Aceasta reteta are 85 de calorii, are gust bun si iti ia 1 minut sa o prepari.
Ingrediente:
1 masura piure de dovleac
putin indulcitor stevia (se gaseste in magazinele naturiste)
putina scortisoara
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol pentru microunde. Se incalzeste amestecul la microunde circa 1 minut. Se lasa sa se raceasca si se serveste.
Supa de dovleac a lui Dr. La Puma
Vitamina A este esentiala pentru sanatate. Aceasta reteta a lui Dr. La Puma este atat de usor de preparat si delicioasa. Dovleacul poate fi pastrat la congelator pentru a-l avea la indemana.
Ingrediente:
1,36 kg dovleac
3 cani supa de pui
1 ceapa, maruntita
3 catei de usturoi, caliti
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Taie dovleacul in jumatate si coace-l 45 de minute.
Soate semintele si lasa-le deoparte.
Pune miezul de dovleac intr-un blender impreuna cu usturoiul, ceapa si supa de pui. Mixeaza pana obtii consistent dorita.
Briose cu dovleac
Este uimitor cum din niste ingrediente simple pot face minuni atunci cand vrei sa pierzi greutate. De exemplu, aceasta reteta ce foloseste piure de dovleac in locul untului pentru a crea o versiune de briose usoare si delicioase. Rezulta niste briose cu dovleac care au mai putine grasimii si calorii!
Ingrediente:
1 1/2 masuri faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita sare
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita nucsoara macinata
1 masura indulcitor natural
1/2 masura ulei de rapita
2 oua mari
500 g piure de dovleac
1/2 masura sos de mere neindulcit
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Amesteca fainsa, praful de copt, sarea, scortisoara, nucsoara si lasa-le deoparte. Amesteca indulcitorul, uleiul, oule, piure-ul de dovleac si sosul de mere. Adauga-le in ingredientele uscate pana cand faina este absorbita. Pune briosele in forme si coace-le 20-25 de minute. Lasa-le 10 minute sa se raceasca.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame