Briose Sandwich pentru ceai
Publicat pe 23.07.2012 la 14:52 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:52
Aceste brioşe se pot face într-o mare varietatede culori, gusturi şi texturi.
Ingrediente:
Somon afumat si castravete (per sandwich)
•1 felie de briosa
•½ mustar Dijon
•2 felii de castravete
•½ felie de somon afumat
•2-3 capere
Creveti si oua cu marar (per sandwich)
•1 felie de briosa
•2-3 fruze de baby - rucola
•1 felie de ou fiert tare
•1 crevete curatat si preparat
•1 lingurita de maioneza cu marar
Ciocolată cu migdale si zmeura (per sandwich)
•1 lingură de unt de alune, la temperatura camerei
•15 grame ciocolata amaruie, topita
•1 felie de briosa
•1 zmeură proaspata
Crema de branză si ciese (per sandwich)
•2 cirese uscate
•un strop de coniac
•15 grame crema de branza, la temperatura camerei
•2 felii de briose
Mod de preparare:
Somon afumat si castravete (per sandwich)
Unge felia de briosa cu mustar Dijon (poti taia marginea). Pune castravetele, somonul afumat si caperele, apoi da la frigider pana la servire.
Creveti si oua cu marar (per sandwich)
Taie marginea, pune rucola pe paine, apoi oul. Taie crevetele in două. Pune maioneza cu marar si da la rece pana la servire.
Ciocolata cu migdale si zmeura (per sandwich)
Amesteca untul de migdale cu ciocolata topita. Intinde-l pe o felie de briosa. Taie felia in diagonala sau rotund si aşeaza deasupra zmeura. Da la rece pana la servire.
Crema de branza si ciese (per sandwich)
Inmoaie ciresele uscate in coniac timp de 5 minute. Scurge si taie ciresele, amestecandu-le in crema de branza (se poate adauga putin zahar). Unge o felie de briosa cu aceasta compozitie si pune peste cea de a doua felie de briosa. Taie coaja, apoi sandwich-ul in triunghiuri ori fasii. Da la rece până la servire.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame