Briosele - fragede si apetisante (partea 1)

Publicat pe 27.05.2011 la 17:28

Briosele - preferatele tuturor, in special ale copiilor – sunt foarte atractive mai ales datorita formei lor si, in functie de ingredientele continute, se folosesc ca aperitiv, gustare intre mese sau desert.

Briosele, la moda astazi, se fac usor si pot fi decorate in zeci de feluri. Unii le mai numesc muffins, cu diferenta ca briosele sunt din aluat de cozonac, respectiv aluat dospit. Briosele sunt versatile, pot avea o varietate de arome si ingrediente: briose-aperitiv, briose de fructe, de ciocolata sau cu diferite creme. Un cos plin cu briose cu ciocolata face o impresie deosebita la o masa festiva.

Daca iti doresti un desert usor si parfumat, briosele cu iaurt si banane sunt alegerea ideala. Se prepara din numai cateva ingrediente, rapid si simplu. In noile tendinte sunt briosele frumos ornate cu glazuri dulci, colorate si decoratiuni facute de mana - asezate pe un suport de tort.


Briose cu iaurt si banane

Ingrediente: 1 ¾ cana faina, ½ cana zahar pudra, 1 cana iaurt, 1 ou, 2/3 cana ulei vegetal, 2 banane zdrobite.

Preparare: Se incalzese cuptorul la 180 grade Celsius. Se ung cu ulei formele pentru briose. Se amesteca faina cu zaharul intr-un vas mai mare. In alt vas se combina iaurtul, oul, uleiul si bananele, iar peste ele se adauga prima compozitie, treptat, amestecand continuu, pana la omogenizare. Se umplu formele de briose cu noua compozitie, se dau la cuptor, 25 de minute. Sunt gata atunci cand scoti o scobitoare din ele curata. Briosele se servesc calde sau reci.

Briose cu ciocolata amaruie

Ingrediente: 230 g faina, 1 ou, 60 g unt, 180 ml lapte, 150 g zahar, 10 g praf de copt, 1 lingurita cafea solubila, 50 g ciocolata amaruie, zahar pudra, esenta vanilie (sau rom).

Preparare: Mixezi oul cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa. Topesti untul si il adaugi compozitiei, apoi laptele, pana se omogenizeaza, adaugi aromele si cafeaua. Faina, amestecata cu praful de copt, o incorporezi in compozitie. Torni compozitia in forme de muffins cu hartiute de copt, iar deasupra presari bucati de ciocolata! Bagi tava cu briose in cuptorul preincalzit, 15-20 minute! Briosele se servesc date prin zahar pudra.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: rapidlylosebellyfat.com

În articolul

Briosele - fragede si apetisante (partea 1)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x