Briosele - fragede si apetisante (partea 1)
Publicat pe 27.05.2011 la 17:28
Briosele - preferatele tuturor, in special ale copiilor – sunt foarte atractive mai ales datorita formei lor si, in functie de ingredientele continute, se folosesc ca aperitiv, gustare intre mese sau desert.
Briosele, la moda astazi, se fac usor si pot fi decorate in zeci de feluri. Unii le mai numesc muffins, cu diferenta ca briosele sunt din aluat de cozonac, respectiv aluat dospit. Briosele sunt versatile, pot avea o varietate de arome si ingrediente: briose-aperitiv, briose de fructe, de ciocolata sau cu diferite creme. Un cos plin cu briose cu ciocolata face o impresie deosebita la o masa festiva.
Daca iti doresti un desert usor si parfumat, briosele cu iaurt si banane sunt alegerea ideala. Se prepara din numai cateva ingrediente, rapid si simplu. In noile tendinte sunt briosele frumos ornate cu glazuri dulci, colorate si decoratiuni facute de mana - asezate pe un suport de tort.
Briose cu iaurt si banane
Ingrediente: 1 ¾ cana faina, ½ cana zahar pudra, 1 cana iaurt, 1 ou, 2/3 cana ulei vegetal, 2 banane zdrobite.
Preparare: Se incalzese cuptorul la 180 grade Celsius. Se ung cu ulei formele pentru briose. Se amesteca faina cu zaharul intr-un vas mai mare. In alt vas se combina iaurtul, oul, uleiul si bananele, iar peste ele se adauga prima compozitie, treptat, amestecand continuu, pana la omogenizare. Se umplu formele de briose cu noua compozitie, se dau la cuptor, 25 de minute. Sunt gata atunci cand scoti o scobitoare din ele curata. Briosele se servesc calde sau reci.
Briose cu ciocolata amaruie
Ingrediente: 230 g faina, 1 ou, 60 g unt, 180 ml lapte, 150 g zahar, 10 g praf de copt, 1 lingurita cafea solubila, 50 g ciocolata amaruie, zahar pudra, esenta vanilie (sau rom).
Preparare: Mixezi oul cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa. Topesti untul si il adaugi compozitiei, apoi laptele, pana se omogenizeaza, adaugi aromele si cafeaua. Faina, amestecata cu praful de copt, o incorporezi in compozitie. Torni compozitia in forme de muffins cu hartiute de copt, iar deasupra presari bucati de ciocolata! Bagi tava cu briose in cuptorul preincalzit, 15-20 minute! Briosele se servesc date prin zahar pudra.
Citeste si Revista Felicia!
Foto: rapidlylosebellyfat.com