Briosele - fragede si apetisante (partea 1)

Publicat pe 27.05.2011 la 17:28

Briosele - preferatele tuturor, in special ale copiilor – sunt foarte atractive mai ales datorita formei lor si, in functie de ingredientele continute, se folosesc ca aperitiv, gustare intre mese sau desert.

Briosele, la moda astazi, se fac usor si pot fi decorate in zeci de feluri. Unii le mai numesc muffins, cu diferenta ca briosele sunt din aluat de cozonac, respectiv aluat dospit. Briosele sunt versatile, pot avea o varietate de arome si ingrediente: briose-aperitiv, briose de fructe, de ciocolata sau cu diferite creme. Un cos plin cu briose cu ciocolata face o impresie deosebita la o masa festiva.

Daca iti doresti un desert usor si parfumat, briosele cu iaurt si banane sunt alegerea ideala. Se prepara din numai cateva ingrediente, rapid si simplu. In noile tendinte sunt briosele frumos ornate cu glazuri dulci, colorate si decoratiuni facute de mana - asezate pe un suport de tort.


Briose cu iaurt si banane

Ingrediente: 1 ¾ cana faina, ½ cana zahar pudra, 1 cana iaurt, 1 ou, 2/3 cana ulei vegetal, 2 banane zdrobite.

Preparare: Se incalzese cuptorul la 180 grade Celsius. Se ung cu ulei formele pentru briose. Se amesteca faina cu zaharul intr-un vas mai mare. In alt vas se combina iaurtul, oul, uleiul si bananele, iar peste ele se adauga prima compozitie, treptat, amestecand continuu, pana la omogenizare. Se umplu formele de briose cu noua compozitie, se dau la cuptor, 25 de minute. Sunt gata atunci cand scoti o scobitoare din ele curata. Briosele se servesc calde sau reci.

Briose cu ciocolata amaruie

Ingrediente: 230 g faina, 1 ou, 60 g unt, 180 ml lapte, 150 g zahar, 10 g praf de copt, 1 lingurita cafea solubila, 50 g ciocolata amaruie, zahar pudra, esenta vanilie (sau rom).

Preparare: Mixezi oul cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa. Topesti untul si il adaugi compozitiei, apoi laptele, pana se omogenizeaza, adaugi aromele si cafeaua. Faina, amestecata cu praful de copt, o incorporezi in compozitie. Torni compozitia in forme de muffins cu hartiute de copt, iar deasupra presari bucati de ciocolata! Bagi tava cu briose in cuptorul preincalzit, 15-20 minute! Briosele se servesc date prin zahar pudra.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: rapidlylosebellyfat.com

În articolul

Briosele - fragede si apetisante (partea 1)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
a1.ro
Ce regulă strictă i-a impus Victor Slav fiicei sale și a Biancăi Drăgușanu: „Mă manipulează. Încerc să îi explic”
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Ce este stomatita aftoasă și cum se tratează. Cauze și poze
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți cu posibilități reduse vor primi câte 500 de lei
MediCOOL
Ce este stomatita aftoasă și cum se tratează. Cauze și poze
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x