Caloriile negative: cum sa slabim mancand
Publicat pe 25.02.2011 la 11:24 Actualizat pe 25.02.2011 la 11:27
Dupa primavara vine vara iar un trup suplu este esential in sezonul cald. Caloriile negative ajuta sa scapam de kilogramele in plus. In orice regim de slabit, este important si cum eliminam afectiuni conexe, precum celulita.
Caloriile negative sunt cele care ard mai multa energie in timpul procesului de digestie, ajutand la eliminarea tesutului adipos. Cu fructe si legume care nu ingrasa putem slabi sanatos, deoarece ii oferim organismului cantitatea suficienta de minerale, vitamine si fibre.
Prin caloriile negative se elimina si toxinele din organism exact ca si in cazul unei cure de detoxifiere. Alimentele care ofera calorii negative contin foarte multa apa, nici un fel de grasime, au antioxidanti si vitamine.
Legumele cu calorii negative - Conopida, varza dulce, broccoli, ardeii grasi si cei iuti, castravetii, rosiile, ridichiile, sparanghelul, telina, sfecla, andivele, dovleceii si fasolea verde.
Fructele cu calorii negative - ananasul, mere, strugurii, caisele, visinele, piersicile, ciresele, pepenii, papaya, kiwi, mango.
Condimente cu calorii negative - menta, tarhonul, cuisoarele, piperul, scortisoara, cimbrul, busuiocul si mararul.
Atentie insa: o dieta bazata doar pe aceste alimente poate duce la malnutritie, asa ca trebuie gasit un echilibru.
Foto: healthylivingbuzz.com