Care e deosebirea dintre a găti și a face mâncare?

Publicat pe 13.08.2021 la 10:41 Actualizat pe 13.08.2021 la 10:48

Zilele călduroase de vară, cu temperaturi ridicate, reprezintă cel mai bun exemplu care te ajută să-ți dai seama cu adevărat ce înseamnă să gătești si ce înseamnă să faci mâncare. Sunt multe lucruri în viață pe care le faci din obligație, dar trebuie să existe undeva o motivație, o pasiune ascunsă, care să te ajute să faci față rutinii zilnice.

O femeie care gătește sănătos în propria bucătărie

Shutterstock

Gătitul este o activitate care în zilele noastre a căpătat o conotație boemă. Aici făcutul mâncării se îmbină perfect cu pasiunea pentru preparate, cu alesul ingredientelor perfecte, cu dorința de a impresiona oamenii din jur cu cele mai gustoase preparate.

Făcutul mâncării, spre deosebire de gătit, este ceva ce trebuie făcut, o activitate ce devine rapid o obligație. "Trebuie" este un cuvânt care face casă bună cu făcutul mâncării. De ce? Pentru că mâncarea trebuie făcută ca să satisfaci dorințele și necesitățile corpului.

Deosebirea dintre a găti și a face mâncare

Nu este nimic plăcut în a petrece ore bune în bucătărie sau a sta mult timp în picioare printre tigăi și oale pline de grăsimi. Mai ales când afară temperaturile cresc de la o oră la alta. Cu toate acestea ai nevoie să mănânci ceva ca organismul să funcționeze corect, nu-i așa?

De aceea cel mai bine este să găsești un echilibru între a găti și a face mâncare. Acel "trebuie" despre care scriam mai sus trebuie înlăturat. Îți poți satisface dorințele corpului și cu preparate care să te bucure și să te împlinească atunci când le gătești. La mâncare nu se fac compromisuri. Un stil de viață sănătos implică o alimentație constantă, bogată în vitamine și minerale. Internetul abundă în rețele care se pregătesc în maximum 20 de minute și care pot reprezenta o masă a zilei extrem de consistentă și gustoasă.

Sigur, atunci când ai copii lucrurile se pot schimba. Alimentația celor mici trebuie să fie echilibrată, dar nici aici nu este neapărată nevoie să petreci ore în șir în căldura cuptorului sau în jurul aragazului. Vremurile în care trăim ne învață din ce în ce mai des că fiecare clipă trebuie trăită, indiferent de îndatoririle sau sarcinile din timpul unei zile.

Atunci când nu ai chef sau motivație să gătești, făcutul mâncării pentru că "trebuie" iese din calcul. Acum ai la îndemână aplicația eatZZ, care îți oferă o gamă variată de restaurante, gata mereu să satisfacă cele mai sofisticate gusturi.

Ce posibilități ai în aplicația eatZZ

Ai poftă de burgeri, poți da comandă din aplicația eatZZ de la Aria Gourmet Burger. Vrei să mănânci rapid paste sau fructe de mare, dar nu vrei să stai în bucătărie? Poți comanda de la Osteria Zucca. A zis cineva Sushi? Sushi Yoko Yoko îți stă la dispoziție cu cele mai gustoase și mai savuroase preparate. Dacă vrei ceva tradițional, atunci La Plăcinte nu te va dezamăgi niciodată.

Toate restaurantele din aplicația eatZZ sunt #unulpentrualtul, dar cea mai mare preocupare a lor este față de clienții care le trec pragul zi de zi sau le comandă mâncarea. Niciodată nu a fost atât de simplu şi rapid să îţi comanzi mâncarea preferată. Pe www.eatzz.ro găsești tot ceea ce poftești: de la mâncare tradiţională românească până la mâncare chinezească.

Descarcă aplicația și poți comanda oricând, de oriunde. Restaurantele din aplicația eatZZ au meniuri ușor de accesat, numai bune de vizionat.

Când rutina și sarcinile zilnice îți dau târcoale, cuvântul "trebuie" nu mai trebuie să facă parte din viața ta. Ajungi acasă după o zi grea de lucru, te așezi pe canapea, deschizi aplicația și dai comandă de mâncare preferată. Fără vase murdare în chiuvetă, fără pic de căldură în bucătărie. Cât aștepți mâncarea, poți face un duș și te poți uita la serialul preferat. Zero stres, la doar câteva click-uri distanță.

În articolul

Care e deosebirea dintre a găti și a face mâncare?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x