Care este cel mai bun storcător de fructe?

Publicat pe 10.05.2019 la 16:53 Actualizat pe 10.05.2019 la 16:57

În acest articol iți vom prezenta care sunt tipurile de storcătoare de fructe pe care ar trebui sa le încerci și care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont, în alegerea celui mai bun.

Dacă ești adepta unui stil de viata sănătos, știi deja ca trebuie sa respecți un regim alimentar echilibrat, care sa conțină multe fructe și legume. Consumul acestor alimente aduce numeroase beneficii asupra sănătății: iți va oferi energia de care ai nevoie și va asigura vitaminele și nutrienți esențiali organismului uman. Spre deosebire de alimentele solide, sucurile proaspete sunt digerate mult mai ușor. Fără un storcător de fructe, prepararea sucurilor naturale este dificilă. În acest articol iți vom prezenta care sunt tipurile de storcătoare de fructe pe care ar trebui sa le încerci și care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont, în alegerea celui mai bun.

Tipuri de storcatoare de fructe

Atunci când vrei sa iți achiziționezi un storcător de fructe, poți alege dintr-o gama variata de modele, care sa se potrivească perfect nevoilor tale. Printre cele mai cunoscute modele, amintim:

Storcătorul de citrice. Acesta este unul dintre cele mai simple modele de storcătoare de fructe, având avantajul unui preț mic și a unei utilizări rapide. Cu acest tip de storcător, se poate obține suc de citrice, din fructele care au fost tăiate în jumătate.

Storcătorul centrifugal. Acest tip de storcător poate fi folosit pentru fructe și legume de diferite dimensiuni, răzuite printr-o viteza mare de centrifugare. Deși a fost multă vreme unul dintre cele mai populare storcătoare, acest model are inconvenientul de a oxida sucurile și a pierde astfel o parte din vitamine și nutrienți, din cauza expunerii la oxigenul din aer, prin rotire la viteze mari.

Storcătorul cu melc. Poate sa facă mai multe decât un storcător obișnuit, metoda de stoarcere fiind prin presare la rece, cu ajutorul unui melc. Poți alege unul din modelele de storcatoare de fructe Biovita, unde fructele sau legumele pot fi introduse aproape întregi, fără sa fie nevoie sa le tai prea mărunt. Astfel, legumele și fructele sunt tăiate direct de melc, în partea superioara a axului, în timp ce în partea de jos se realizează presarea efectiva. Astfel, storcătorul cu melc face posibila obținerea unor sucuri mult mai bogate în vitamine și minerale. Te vei bucura de sucuri proaspete din fructe, rădăcinoase sau frunze, foarte gustoase și sănătoase.

Specificații ale unui storcător de fructe

Pentru a achiziționa cel mai bun storcător de fructe, trebuie sa ții cont de mai multe criterii, astfel încât sa faci alegerea optimă. Găsești aici principalele criterii:

Tehnologia de stoarcere. Un storcător de fructe bun se poate alege și în funcție de tehnologia sa de stoarcere: cu ax melcat sau cu centrifugare. Diferența dintre ele tine de modalitatea în care se extrage sucul. Astfel, prin folosirea storcătorului de fructe cu melc, vei putea obține mai mult suc, ce poate fi păstrat pentru o perioada mai lunga, în comparație cu lichidul obținut printr-un storcător de fructe cu centrifugare. Explicația este simpla: în cazul storcătorului cu ax melcat, va exista mai putina oxidare în timpul preparării sucului de fructe sau legume.

Preț. în alegerea oricărui aparat pentru bucătărie, trebuie sa ai în vedere bugetul pe care ești dispusa sa îl investești. Astfel, Dacă obișnuiești sa faci suc de fructe foarte rar, poți opta pentru unul dintre cele mai ieftine modele. în cazul în care bei suc de fructe zilnic, storcătorul de fructe care ți se va potrivi va fi acela care prezintă cele mai multe specificații și în care merita sa investești, deoarece te vei bucura de el pe termen lung.

Ingrediente compatibile. Atunci când alegi un storcător, gândește-te pentru ce îl vei folosi. Dacă cele mai multe modele de storcătoare asigura un suc de fructe delicios, atunci când iți dorești sa storci verdețuri sau legume sau ierburi este recomandat un storcător de fructe cu ax melcat. Storcătoarele centrifugale, nu sunt la fel de eficiente ca și storcătoarele melcate atunci când se presează legume rădăcinoase sau ierburi.

Calitatea sucului. în momentul folosirii unui storcător de fructe cu ax melcat, vei obține de regulă un suc mai gros, prin presare la rece. Acesta poate fi ținut în frigider 1-2 zile, fără a-și pierde din nutrienți și vitamine. Prin folosirea unui storcător centrifugal, datorita vitezei mari la care alimentele sunt tăiate, vei obține un suc mai apos.

Ușurința cu care poate fi curățat. Chiar Dacă ne place sau nu, un storcător de fructe bun conține multe parți, de forme diferite, ce au nevoie de curățare și spălare imediat după folosire. Cu toate acesta, multe modele vin însoțite și de o periuța specială pentru curățat, pentru îndepărtarea resturilor din locurile mai greu accesibile.

Capacitatea. Dacă obișnuiești sa consumi mult suc de fructe sau ai o familie mare, vei avea nevoie de un recipient de cel puțin 2 litri. Exista modele de storcătoare de fructe cu doua rezervoare de cate un litru, foarte practice și ușor de folosit.

Zgomotul. De regulă storcătoarele cu melc sunt mai silențioase decât cele centrifugale, datorită numărului redus de rotații pe care îl au. Astfel, te vei bucura de un aparat silențios, care îți va face plăcere să îl folosești.

Alegerea celui mai bun storcător de fructe poate părea o sarcină dificilă. Sperăm că acest articol ți-a fost util în a identifica modelul care ți se potrivește. Sucurile naturale sunt o sursa importanta de vitamine și minerale, de aceea merită să investești în sănătatea ta!

În articolul

Care este cel mai bun storcător de fructe?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x