Carne de porc cu sirop de artar si pere
Publicat pe 07.12.2012 la 14:20 Actualizat pe 10.12.2012 la 11:12
Ingrediente:
Marinada:
125 ml cidru de mere
2 lingurite ghimbir ras
2 lingurite usturoi zdrobit
2 crengute rozmarin proaspat
1 ceapa mica, tocata
zeama de la 2 lamai
Sosul:
125 ml sirop de artar
zeama de la 2 lamai
putin cidru de mere
sare si piper
Porc cu pere:
2 bucati muschi de porc
2 pere
ulei pentru gril
8 covrigi proaspeti cu seminte de susan
1/2 masura branza cremoasa
Mod de preparare:
1. Pune carnea de porc intr-o punga de plastic sigilabila.
2. Intr-un bol pune ingredientele pentru marinada si amesteca-le.
3. Pune marinada peste carnea de porc.
4. Pune punga in frigider pentru 6 ore.
5. Dupa 6 ore, scoate carnea din frigider si pune-o in tava.
6. Combina toata ingredientele pentru sos.
7. Decojeste perele si scoate-le cotorul si taie-le in felii mici.
8. Preincalzeste jumatate de grill la 200°C.
9. Da grill-ul cu ulei.
10. Pune carnea de porc pe gratar si nu o misca 2-3 minute.
11. Cand este bine rumenita pe toate partile, stropeste carnea cu sosul pregatit.
12. Pune carnea pe jumatatea rece de grill si continua sa o lasi inca 15 minute.
13. Ia de pe grill si pune in folie. Las-o sa se odihneasca.
14. Pe covrig pune branza, pere si felii din carnea de porc.