Cartofi Acordeon - alt fel de cartof copt
Publicat pe 10.01.2013 la 11:00 Actualizat pe 10.01.2013 la 11:47
Daca te-ai saturat ca de fiecare data langa o friptura sa servesti cartofi prajiti sau copti poti sa incerci cartofii Acordeon, in denumirea originala - Hasselback.
Inventati de un bucatar in anul 1760 intr-un restaurant Stockholm, acesti cartofi se prepara in 40 de minute.
Reteta e simpla iar ingredientele sunt la indemana oricui:
6 cartofi albi de marime medie
2-3 catei de usturoi taiati felii subtiri
2 linguri de ulei de masline
30 de grame de unt
sare
piper
Se incinge cuptorul la 220 de grade Celsius.
Cartofii se spala bine si se taie felii (de aproximativ 3 milimetri) fara a desprinde rondelele complet. Se impaneaza cu usturoi si unt apoi se ung cu ulei.
Se aseaza intr-o tava, pe foaie de copt si se condimenteaza. Se lasa in cuptorul incins timp de 40 de minute sau pana cand rondelele de cartofi se fac aurii.
Sursa: www.seasaltwithfood.com