Ce faci dacă ți se taie maioneza? Iată 6 trucuri pentru a o ”repara”
Publicat pe 05.12.2017 la 11:14 Actualizat pe 05.12.2017 la 11:34
Iata cum repari maioneza taiata.
Ți s-a tăiat maioneza? Nu o arunca! Sunt șanse să o repari. Cu răbdare și încercând unul dintre următoarele sfaturi.
- Adaugă două linguri de apă clocotită peste maioneza tăiată, apoi amestecă încet.
- Un strop de sare aruncat în maioneza tăiată poate face minuni. Amestecă cu grijă.
- Pentru a ”drege” maioneza, poți adăuga câțiva stopi de oțet, sau de apă minerală neapărat la temperatura camerei.
- Un alt gălbenuș poate salva situația. Fie unul fiert moale și răcit, fie un altul crud. În cazul gălbenușului crud, procedează astfel: pune-l într-un vas curat, adaugă o lingură din maioneza tăiată și amestecă până la omogenizare. Treptat, adaugă și restul de maioneză.
- Muștarul este și el un salvator al maionezei tăiate! Adaugă o linguriță și amestecă încet.
- Nu uita de zeama de lămâie, pe care,dacă o pui de la început, poți scăpa de grija că ți se va tăia maioneza.
Ca să nu ajungi în neplăcuta situație de a ți se tăia maioneza, ține cont de faptul că gălbenușurile și uleiul folosite trebuie să fie la temperatura camerei.