Ce trebuie sa includă cel mai bun set de oale pentru gătit
Publicat pe 14.12.2018 la 12:02 Actualizat pe 14.12.2018 la 12:08
Dacă îți dorești să ai mereu la îndemână tot ce ai nevoie pentru gătit, un set complet de oale este alegerea perfectă pentru bucătăria ta.
Indiferent dacă obișnuiești să gătești zilnic sau doar experimentezi ocazional, ustensilele pe care le folosești pot face diferența dintre un prânz oarecare și un adevărat festin. Dacă îți dorești să ai mereu la îndemână tot ce ai nevoie pentru gătit, un set complet de oale este alegerea perfectă pentru bucătăria ta.
Avantajele unui set complet de oale pentru gătit
- Raportul calitate-preț
Dacă vei cumpăra câte o oală de fiecare dată când vei avea nevoie de una, vei plăti semnificativ mai mult decât dacă ai achiziționa tot setul. A cumpăra un set de oale este ca atunci când achiziționezi un meniu, în loc să plătești pentru fiecare element separat. Astfel, vei beneficia de un tarif mai mic și, în plus, vei avea certitudinea că fiecare produs din set este unul calitativ.
- Varietatea opțiunilor
Un set bun va include oale de calitate, de diferite dimensiuni, pentru ca tu să poți găti orice, oricând dorești. Astfel, fie că vrei să pregătești o supă, o omletă, clătite sau o plăcintă, vei putea alege exact recipientul care se potrivește cel mai bine.
- Depozitare compactă
De regulă, cele mai bune oale pentru gătit au un design unitar, compact, care iți permite să depozitezi toate produsele în același loc, fără a ocupa mult spațiu.
Ce piese trebuie să conțină cel mai bun set de oale?
- Oala pentru supe și ciorbe
Printre cele mai folosite recipiente se numără oala pentru supă. Aceasta trebuie să fie suficient de încăpătoare pentru o cantitate mare de lichid și alte ingrediente. Asigură-te că oala are și un capac, pentru a o putea depozita în frigider, timp de mai multe zile.
Un material potrivit pentru aceste oale este oțelul inoxidabil, întrucât nu schimbă aroma mâncării, se curăță ușor și este rezistent. De asemenea, asigură-te că oala pentru ciorbă are mânere rezistente, sigure și ușor de utilizat, pentru a o putea manevra cu ușurință, chiar și atunci când aceasta este plină.
- Tigaia antiaderentă
O altă ustensilă de nelipsit din bucătărie este tigaia. Este indicat să alegi una ușoară, care să permită manevrarea rapidă. De asemenea, optează pentru materiale precum marmura sau granitul, care nu permit alimentelor să se lipească de tigaie și care facilitează gătirea uniformă. Astfel vei putea prepara rapid și ușor omlete, clătite și șnițele aurii.
- Cratița de mărime medie
Cratița este un recipient universal, în care poți găti numeroase preparate: tocănițe de legume, pilaf, piure de cartofi și alte mâncăruri, pregătite cu sos sau fără. Aluminiul forjat poate fi materialul perfect pentru o astfel de cratiță, acesta fiind rezistent la temperaturi extreme: de la -20°C la +220°C. Așadar, poți introduce recipientul la congelator, în frigider sau la cuptor, fără ca acesta să se deterioreze.
- Tigaia adâncă
O astfel de tigaie este extrem de utilă atunci când dorești să gătești o masă pentru întreaga familie sau pentru mai mulți invitați. Poți prepara sosuri pentru paste, porții mari de omletă sau preparate care necesită mai multe ingrediente.
Asigură-te că tigaia este confecționată dintr-un material rezistent și calitativ. Astfel, nu numai că te vei bucura de acest produs mai mult timp, dar vei putea găti mâncare sănătoasă, cu o cantitate minimă de ulei.
- Capace potrivite
Atunci când cumperi un set de oale, pe lângă recipientele propriu-zise, asigură-te că acesta include și capace de calitate. Fii atent la modul în care acestea se fixează și la ușurința cu care se pot manevra. Unele seturi includ capace multifuncționale, care se potrivesc în cazul diverselor oale. Acest lucru îți simplifică munca de fiecare dată și te ajută să economisești spațiu de depozitare.
Acestea fiind spuse, acum știi către ce elemente trebuie să îți îndrepți atenția atunci când dorești să cumperi un set complet de oale pentru gătit. Nu uita să verifici și ce ustensile suplimentare conține fiecare set: polonic, strecurătoare, mânere de rezervă sau capace.
Sursa: pexels.com