Ce trebuie să știi dacă nu îți place să gătești

Publicat pe 22.08.2021 la 14:39 Actualizat pe 22.08.2021 la 14:44

Sunt mulți oameni care nu acceptă să gătească pentru că această activitate pur și simplu nu le face plăcere. Sunt persoane care se simt forțate să intre în bucătărie pentru a prepara un fel de mâncare, oricât de rapid s-ar face acesta. Este bine să știi să gătești măcar câteva feluri de mâncare și să ai în control ingredientele pe care le ai în bucătărie.

Nu te gândi la gătit ca la o corvoadă, tratează-l ca pe o necesitate

Shutterstock

Nu te gândi la gătit ca la o corvoadă, tratează-l ca pe o necesitate. Dacă poți găsi plăcere în a găti, cu atât mai bine. Dacă nu știi să gătești, roagă pe cineva pe care îl cunoști să te învețe. Găsiți o rețetă simplă și încercați-o. Gătitul este important pentru viața noastră mai mult decât ai putea crede. Mesele preparate în casă, alături de cineva drag se pot transforma în amintiri, dar dacă nu suporți pur și simplu să stai în bucătărie, poți comanda rapid pe eatZZ, timp în care tu stai pe canapea și urmărești un serial care îți place mult.

7 sfaturi pentru persoanele care urăsc să gătească

1. Fă upgrade la instrumentele din bucătărie. O mare nemulțumire în rândul persoanelor cărora nu le place să gătească este că instrumentele lor pur și simplu nu sunt eficiente. Ia în considerare un upgrade al acestora. Investește în câteva instrumente de înaltă calitate, dar versatile. O hârtie de copt frumoasă, de exemplu, poate funcționa pentru a face cartofi prăjiți, piept de pui și chiar legume prăjite. Oalele mari pot funcționa atât pentru sosuri, cât și pentru tăiței sau supe.

2. Fă în calendar zi de pizza. Dacă trebuie să gătești în fiecare zi, o luptă majoră este să găsești ce să prepari pentru cină. În timp ce cu siguranță vrei varietate în meniul tău, ia în considerare crearea de zile tematice, cum ar fi zi de pizza sau de zi de mâncare chinezeasă. În acest fel, ai o gamă mai restrânsă de opțiuni într-o anumită zi. Preparatele diferite te vor ajuta să ai parte de o experiență diferită. Pentru pizza delicioasă îți recomandăm să o încerci pe cea de la 33Pizza, iar pentru o experiență inedita poți încerca preparatele de la Wu Xing Orzari.

3. Alege preparate simple. Mesele care se prepară rapid, din ingrediente simple și puține te vor ajuta să ai și mai puține vase în chiuvetă. Preparatele complicate, mai ales atunci când ești începător, te pot descuraja și nu te vei mai bucura din plin de experiența gătitului. Gustările sănătoase de la Ohvăz pot reprezenta oricând varianta ideală pentru o masă sănătoasă.

4. Planifică mesele. Un alt mod de a te îndrăgosti de gătit sau de a scăpa rapid de prepararea meselor este să le planifici. Alocă o parte dintr-o zi pentru a face un meniu pe întreaga săptămână. În acest fel te vei decide o singură dată, iar în restul săptămânii trebuie doar să consulți lista.

5. Prepară în funcție de ce ingrediente ai. Uneori, planificarea unei mese complete te poate stresa mai mult decât este cazul. Ia în considerare mereu doar ingredientele care îți plac sau ce ai la dispoziție în frigider sau în cămară. Planifică mesele în jurul lor și ai scăpat de un stres în plus. Nu mai este nevoie să mergi prin magazine.

6. Gătește o singură dată pe săptămână. Alege o zi, cum ar fi duminica, și gătește masa pentru tot restul săptămânii. Apoi, poți păstra lucrurile în frigider și congelator până când ai nevoie de ele. Reîncălzirea în cuptorul cu microunde, în cuptorul aragazului sau pe plită este incredibil de simplă!

7. Ai mereu la îndemână ingrediente de bază. Dacă nu ai ingrediente la îndemână în bucătărie, gătitul poate deveni o corvoadă. Pentru a combate acest lucru, asigură-te că păstrezi ingredientele de bază la îndemână cât mai mult posibil. Acest lucru înseamnă adesea o mulțime de paste uscate, conserve de legume, supă, orez și orice altceva care nu se alterează rapid. De asemenea, poți congela carnea, legumele și fructele, astfel încât să se păstreze mai mult. Nu uita nici condimentele! Schimbările nu se pot face de pe o zi pe alta. Dacă ai nevoie de timp pentru a face tranziția, poți comanda de pe eatZZ și scapi rapid de grija meselor din timpul zilei. Undem ai pui că restaurantele din aplicația eatZZ livrează rapid mâncare proaspătă și de calitate.

Fă o plăcere din a găti mesele zilei. Învață abilitățile de bază. Echipează-ți bucătăria cu instrumente versatile, moderne și ingrediente de bază. Caută rețete simple cu alimente care îți plac. Puțină muzică pe fundal nu strică niciodată. Distracție plăcută!

În articolul

Ce trebuie să știi dacă nu îți place să gătești

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x