Cele mai populare 5 toppinguri de pizza din lume

Publicat pe 03.03.2011 la 13:17

Ce ingrediente iti vin in minte cand te gandesti la pizza? Blat moale si pufos sau mai subtire si crocant, branza care se intinde fasii si sos picant sau dulce? Aceasta este baza. Ceea ce face ca o pizza sa difere de alta tine de topping-uri, iar unele sunt mai populare decat altele.

1. Pepperoni

Se estimeaza ca 36% din cererile de pizza au pepperoni in lista de ingrediente. Pepperoni este un tip de carnat facut din carne de oaie in proportie de 55%, restul fiind de porc. Alte zeci de resturi de carne se pot intalni in compozitia sa, din care 40-45 la suta inseamna grasime.


2. Carnati italieni

Acestia contin ce putin 65 la suta carne de porc si au un continut de grasime nu mai ridicat de 35 la suta. Sunt asezonati cu sare, piper negru si seminte de fenel.


3. Sunca

Pe locul trei in topul preferintelor carnivore se gaseste sunca. Usoara si suculenta, ea se combina foarte bine atat cu ingrediente sarate, cat si cu dulceata ananasului pentru amatorii de retete mai exotice.


4. Carne tocata

Carnea tocata, in special de vita sau in amestec de porc, foarte asemanatoare celei folosite in hamburgeri sau spaghete bolognese este apreciata in intreaga lume de iubitorii de pizza mai consistenta.


5. Pui si fructe de mare

Puiul este in general pregatit si asezonat in functie de gust, in timp ce fructele de mare su un gust specific prin care dau o savoare distincta pizzei. De la carne de crab, calamari, ansoa, scoici, creveti, lista de fructe de mare poate continua. In anumite tari europene cum ar fi Germania, topping-ul cel mai popular este tonul. In Japonia crevetii sunt foarte ceruti.


Alte toppinguri populare sunt ciupercile, mai multa branza, ardei verde si ceapa. Preferintele tin insa si de zona, gusturile fiind modelate de cultura gurmanzilor. In India si Pakistan de exemplu, ghimbirul murat este destul de popular, la fel ca si puiul condimentat intr-un mod traditional, ce poarta numele de "tikka".


Japonezii prefera "Mayo Jaga" (maioneza, cartofi si sunca), iar francezii frambe cu sunca, ceapa si smantana dulce. Brazilienii sunt innebuniti dupa mazare, iar Australienii aleg ananasul ca topping preferat.


Foto: free-extras.com

În articolul

Cele mai populare 5 toppinguri de pizza din lume

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unei şoferiţe după ce a fost trasă pe dreapta, azi noapte, de poliţişti: "E prima oară, de aceea am avut aşa emoţii"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Cum poți preveni osteoartrita. Ce poți face pentru a-ți adapta stilul de viață
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Importanța timpului personal pentru părinți: cum să te relaxezi mai des
MediCOOL
Efectele adverse ale consumului zilnic de ovăz. Ce se întâmplă dacă mănânci în exces această cereală
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x