Cele mai populare 5 toppinguri de pizza din lume

Publicat pe 03.03.2011 la 13:17

Ce ingrediente iti vin in minte cand te gandesti la pizza? Blat moale si pufos sau mai subtire si crocant, branza care se intinde fasii si sos picant sau dulce? Aceasta este baza. Ceea ce face ca o pizza sa difere de alta tine de topping-uri, iar unele sunt mai populare decat altele.

1. Pepperoni

Se estimeaza ca 36% din cererile de pizza au pepperoni in lista de ingrediente. Pepperoni este un tip de carnat facut din carne de oaie in proportie de 55%, restul fiind de porc. Alte zeci de resturi de carne se pot intalni in compozitia sa, din care 40-45 la suta inseamna grasime.


2. Carnati italieni

Acestia contin ce putin 65 la suta carne de porc si au un continut de grasime nu mai ridicat de 35 la suta. Sunt asezonati cu sare, piper negru si seminte de fenel.


3. Sunca

Pe locul trei in topul preferintelor carnivore se gaseste sunca. Usoara si suculenta, ea se combina foarte bine atat cu ingrediente sarate, cat si cu dulceata ananasului pentru amatorii de retete mai exotice.


4. Carne tocata

Carnea tocata, in special de vita sau in amestec de porc, foarte asemanatoare celei folosite in hamburgeri sau spaghete bolognese este apreciata in intreaga lume de iubitorii de pizza mai consistenta.


5. Pui si fructe de mare

Puiul este in general pregatit si asezonat in functie de gust, in timp ce fructele de mare su un gust specific prin care dau o savoare distincta pizzei. De la carne de crab, calamari, ansoa, scoici, creveti, lista de fructe de mare poate continua. In anumite tari europene cum ar fi Germania, topping-ul cel mai popular este tonul. In Japonia crevetii sunt foarte ceruti.


Alte toppinguri populare sunt ciupercile, mai multa branza, ardei verde si ceapa. Preferintele tin insa si de zona, gusturile fiind modelate de cultura gurmanzilor. In India si Pakistan de exemplu, ghimbirul murat este destul de popular, la fel ca si puiul condimentat intr-un mod traditional, ce poarta numele de "tikka".


Japonezii prefera "Mayo Jaga" (maioneza, cartofi si sunca), iar francezii frambe cu sunca, ceapa si smantana dulce. Brazilienii sunt innebuniti dupa mazare, iar Australienii aleg ananasul ca topping preferat.


Foto: free-extras.com

În articolul

Cele mai populare 5 toppinguri de pizza din lume

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x