Cele mai populare 5 toppinguri de pizza din lume

Publicat pe 03.03.2011 la 13:17

Ce ingrediente iti vin in minte cand te gandesti la pizza? Blat moale si pufos sau mai subtire si crocant, branza care se intinde fasii si sos picant sau dulce? Aceasta este baza. Ceea ce face ca o pizza sa difere de alta tine de topping-uri, iar unele sunt mai populare decat altele.

1. Pepperoni

Se estimeaza ca 36% din cererile de pizza au pepperoni in lista de ingrediente. Pepperoni este un tip de carnat facut din carne de oaie in proportie de 55%, restul fiind de porc. Alte zeci de resturi de carne se pot intalni in compozitia sa, din care 40-45 la suta inseamna grasime.


2. Carnati italieni

Acestia contin ce putin 65 la suta carne de porc si au un continut de grasime nu mai ridicat de 35 la suta. Sunt asezonati cu sare, piper negru si seminte de fenel.


3. Sunca

Pe locul trei in topul preferintelor carnivore se gaseste sunca. Usoara si suculenta, ea se combina foarte bine atat cu ingrediente sarate, cat si cu dulceata ananasului pentru amatorii de retete mai exotice.


4. Carne tocata

Carnea tocata, in special de vita sau in amestec de porc, foarte asemanatoare celei folosite in hamburgeri sau spaghete bolognese este apreciata in intreaga lume de iubitorii de pizza mai consistenta.


5. Pui si fructe de mare

Puiul este in general pregatit si asezonat in functie de gust, in timp ce fructele de mare su un gust specific prin care dau o savoare distincta pizzei. De la carne de crab, calamari, ansoa, scoici, creveti, lista de fructe de mare poate continua. In anumite tari europene cum ar fi Germania, topping-ul cel mai popular este tonul. In Japonia crevetii sunt foarte ceruti.


Alte toppinguri populare sunt ciupercile, mai multa branza, ardei verde si ceapa. Preferintele tin insa si de zona, gusturile fiind modelate de cultura gurmanzilor. In India si Pakistan de exemplu, ghimbirul murat este destul de popular, la fel ca si puiul condimentat intr-un mod traditional, ce poarta numele de "tikka".


Japonezii prefera "Mayo Jaga" (maioneza, cartofi si sunca), iar francezii frambe cu sunca, ceapa si smantana dulce. Brazilienii sunt innebuniti dupa mazare, iar Australienii aleg ananasul ca topping preferat.


Foto: free-extras.com

În articolul

Cele mai populare 5 toppinguri de pizza din lume

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x