Chec Zebră
Publicat pe 30.12.2013 la 09:08
Ingrediente:
200 g de unt
4 ouă
400 g smântâna cu 20% grăsime
300 g zahăr
200 g faina albă
150 g ciocolată amară
30 g cacao
3 g sare
20 g praf de copt
25 g unt pentru ungerea vasului de gătit
Pentru decor:
350 g ciocolată albă
50 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
1. Se bat ouăle, zahărul şi sărea într-o masă spumoasa consistentă.
2. Se adăugă untul moale şi smântână, se amestecă.
3. Se amestecă faină cu praful de copt. Se adăugă în aluat şi se amestecă.
4. Aluatul se împarte în două părţi.
5. În cuptorul cu microunde se topeşte ciocolată amară.
6. Unei părţi din aluat i se adăugă ciocolată amară şi cacao. Se amestecă.
7. Se introduce aluatul alb şi aluatul cu ciocolată în poşuri de cofetărie.
8. Suprafaţa interioară a vasului de gătit se unge cu unt şi se presara faina albă.
9. Se toarnă aluatul cu ajutorul poşurilor în vasul de gătit începând de la centru spre suprafaţa laterală în spirală. Se alternează straturile de aluat alb şi de aluat cu ciocolată.
10. Se setează modul COACERE, timpul de preparare: 1 oră şi 30 minute.
11. Checul fierbinte se ataza pe grila pentru răcire.
12. Se topeşte în cuptorul cu microunde ciocolată albă.
13. Se topeşte în cuptorul cu microunde ciocolată neagră.
14. Din hârtie de pergament se face un cornet în care se toarnă ciocolată albă topită.
15. Checul răcit se acoperă complet cu ciocolată neagră.
16. Cu ajutorul cornetului, checul se înfrumuseţează cu decoraţiuni din ciocolată albă. Cu ajutorul unei pensule de bucătărie se pot efectua decoraţiuni abstracte.
17. Se lasa să se întărească ciocolată.
18. Checul se ataza pe un platou frumos, se taie felii şi se serveşte cu ceai sau cafea.