Chiftelute coreene
Publicat pe 13.11.2012 la 18:31 Actualizat pe 13.11.2012 la 18:37
Ingrediente:
1 kg carne de vita tocata
1 kg carne de porc
1 ceapa rasa
2 lingurite de usturoi pisat
2 lingurite ginger
125 ml pasta de ginger
125 ml sos de soia
½ masura zahar granulat
125 ml suc de pere
125 ml miric
3 linguri seminte prajite de susan negru
45 ml (3 linguri) ulei de susan negru
2 linguri pudra de chili corean
1 ½ lingurite piper negru
Mod de preparare:
Intr-un vas mare pune carnea de vita, carnea de porc, ceapa, usturoiul, pasta de chili, sosul de soia, zaharul, sucul de pere, mirinul, uleiul de susan, pudra de chili si piperul negru. amesteca totul cu mainile. Acopera cu folie alimentara si las-o la frigider peste noapte.
2. Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-o tava, pune hartie de copt si unge cu ulei. Formeaza chiftelute rotunde cu diametrul de 4 centimetri; pune-le unele langa altele lasand putin spatiu intre ele. Vor iesi 70-75 de chiftelute. Lasa-le cam 15 minute pe o parte si intoarce-le, astfel incat sa fie bine gatite.
3. Preincalzeste un gratar la foc mediu. Pune chiftelutele pe grill. Frige-le 3-4 minute pe fiecare parte ori pana sunt gata.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame