Cinci cocktailuri delicioase de toamna

Publicat pe 09.10.2013 la 16:21 Actualizat pe 09.10.2013 la 18:28

Fructele toamnei sunt atat de delicioase, incat nu rezisti sa le folosesti la deserturi si mancare. Dovleacul se afla la loc de cinste in placinte de casa, dar si perele si merisoarele fac casa buna intr-o prajitura crocanta. Pentru o seara speciala cu prietenii, foloseste fructele de sezon ramase in cocktailuri felurite:

1. Cocktail fierbinte cu cidru

9 lingurite Apple Jack (cidru distilat la rece)

1 1/2 lingurita sirop de artar

11 linguri suc de mere proaspat, incalzit

3 felii subtiri de mar pentru decorare

pudra de scortisoare/ baton de scortisoara pentru decorare

Intr-un pahar de 250 ml, toarna cidrul / Apple Jack si siropul de artar. Toarna sucul de mere incalzit si amesteca usor. Decoreaza cu feliile de mar si scortisoara.

2. Cocktail cu merisoare si lime

1/2 cupa suc de rodii cu merisoare

2 shoturi de vodka

zeama unei lime

8 frunze de menta

gheata

Umple doua pahare de cocktail cu gheata si toarna un sfert din sucul de rodii si merisoare intr-unul si un sfert in celalalt. Intr-un shaker, amesteca shoturile de vodka cu gheata, 6 frunze de menta, zeama de lime. Toarna mixtura peste sucul din paharele de cocktail si decoreaza cu menta ramasa.

3. Cocktail cu dovleac

60 ml vodca si 1 lingurita extract de vanilie

2 1/2 linguri piure de dovleac

2 lingurite sirop de caramel si dovleac (sirop de zahar caramelizat cu dovleac)

2 cuburi de gheata

Amesteca vodca cu siropul, piureul si gheata intr-un shaker si serveste cu pulbere de scortisoara.

4. Cocktail cu pere si merisoare (8 pahare)

2 linguri merisoare uscate

1/2 cupa nectar de pere

1 litru vin spumant

8 frunze rozmarin proaspat

Pune merisoarele intr-un bol si acopera-le cu 2 linguri de apa. Dupa ce s-au inmuiat, usuca-le si lasa-le la frigider. Toarna in parti egale nectarul in pahare, adauga merisoarele si apoi, usor, vinul spumant. Decoreaza cu rozmarin.

5. Punch

3 lamai

3/4 cupa zahar

750 ml sticla gin

1/2 cupa lichior de portocale

1 litru apa minerala

Decojeste lamaile si acopera fundul unui bol cu acele coji. Acopera-le cu zahar si lasa-le la macerat 2-3 ore. Stoarce lamaile pana obtii 3/4 cupa. Toarna zeama peste zahar si amesteca. Transfera continutul intr-o carafa umpluta pe jumatate cu gheata. Adauga ginul, lichiorul si apa minerala.

foto: marthastewart.com, pinterest.com

În articolul

Cinci cocktailuri delicioase de toamna

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x