Cinci cocktailuri delicioase de toamna

Publicat pe 09.10.2013 la 16:21 Actualizat pe 09.10.2013 la 18:28

Fructele toamnei sunt atat de delicioase, incat nu rezisti sa le folosesti la deserturi si mancare. Dovleacul se afla la loc de cinste in placinte de casa, dar si perele si merisoarele fac casa buna intr-o prajitura crocanta. Pentru o seara speciala cu prietenii, foloseste fructele de sezon ramase in cocktailuri felurite:

1. Cocktail fierbinte cu cidru

9 lingurite Apple Jack (cidru distilat la rece)

1 1/2 lingurita sirop de artar

11 linguri suc de mere proaspat, incalzit

3 felii subtiri de mar pentru decorare

pudra de scortisoare/ baton de scortisoara pentru decorare

Intr-un pahar de 250 ml, toarna cidrul / Apple Jack si siropul de artar. Toarna sucul de mere incalzit si amesteca usor. Decoreaza cu feliile de mar si scortisoara.

2. Cocktail cu merisoare si lime

1/2 cupa suc de rodii cu merisoare

2 shoturi de vodka

zeama unei lime

8 frunze de menta

gheata

Umple doua pahare de cocktail cu gheata si toarna un sfert din sucul de rodii si merisoare intr-unul si un sfert in celalalt. Intr-un shaker, amesteca shoturile de vodka cu gheata, 6 frunze de menta, zeama de lime. Toarna mixtura peste sucul din paharele de cocktail si decoreaza cu menta ramasa.

3. Cocktail cu dovleac

60 ml vodca si 1 lingurita extract de vanilie

2 1/2 linguri piure de dovleac

2 lingurite sirop de caramel si dovleac (sirop de zahar caramelizat cu dovleac)

2 cuburi de gheata

Amesteca vodca cu siropul, piureul si gheata intr-un shaker si serveste cu pulbere de scortisoara.

4. Cocktail cu pere si merisoare (8 pahare)

2 linguri merisoare uscate

1/2 cupa nectar de pere

1 litru vin spumant

8 frunze rozmarin proaspat

Pune merisoarele intr-un bol si acopera-le cu 2 linguri de apa. Dupa ce s-au inmuiat, usuca-le si lasa-le la frigider. Toarna in parti egale nectarul in pahare, adauga merisoarele si apoi, usor, vinul spumant. Decoreaza cu rozmarin.

5. Punch

3 lamai

3/4 cupa zahar

750 ml sticla gin

1/2 cupa lichior de portocale

1 litru apa minerala

Decojeste lamaile si acopera fundul unui bol cu acele coji. Acopera-le cu zahar si lasa-le la macerat 2-3 ore. Stoarce lamaile pana obtii 3/4 cupa. Toarna zeama peste zahar si amesteca. Transfera continutul intr-o carafa umpluta pe jumatate cu gheata. Adauga ginul, lichiorul si apa minerala.

foto: marthastewart.com, pinterest.com

În articolul

Cinci cocktailuri delicioase de toamna

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 februarie 2025. Taurii trebuie să renunțe la confort. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Bentley decapotabil, strivit pe asfalt în centrul Ploieştiului. Bolidul a lovit un SUV parcat, apoi s-a răsturnat pe plafon
a1.ro
Iubit de unii, controversat pentru alții! Emil Rengle este pregătit să plece în aventura Asia Express alături de sufletul său pereche! Cum a transformat provocările în oportunități și cum a reușit să cucerească România
HelloTaste.ro
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Catine
Zodiile au toate șansele să primească oportunități în carieră. Care sunt zilele cheie de care trebuie să profite în 2025
useit.ro
Asteroidul care s-ar putea izbi de Pământ în 2032. Deja au fost invocate procedurile de apărare a planetei
as.ro
Claudia Bavel a rupt tăcerea despre relaţia cu Iker Casillas. Fosta actriţă din filmele pentru adulţi confirmă: „Este minunat!”
MediCOOL
Micro-pauzele regulate și discuțiile cu un superior pot reduce oboseala la muncă. Oamenii de știință susțin că te pot ajuta să ai mai multă energie în timpul zilei
Spynews
Tzancă Uraganu și Lambada, surprinși împreună în Dubai! Cum l-a filmat blonda pe tatăl copiilor ei | FOTO
DeParinti
Cum să te pregătești pentru alăptare: sfaturi practice pentru viitoarele mame
MediCOOL
Rabia la om și la animale. Care sunt simptomele și când a fost ultimul caz în România
HelloTaste
Salată de ton cu rucola și fasole roșie, savuroasă și hrănitoare
x