Cinci cocktailuri delicioase de toamna
Publicat pe 09.10.2013 la 16:21 Actualizat pe 09.10.2013 la 18:28
Fructele toamnei sunt atat de delicioase, incat nu rezisti sa le folosesti la deserturi si mancare. Dovleacul se afla la loc de cinste in placinte de casa, dar si perele si merisoarele fac casa buna intr-o prajitura crocanta. Pentru o seara speciala cu prietenii, foloseste fructele de sezon ramase in cocktailuri felurite:
1. Cocktail fierbinte cu cidru
9 lingurite Apple Jack (cidru distilat la rece)
1 1/2 lingurita sirop de artar
11 linguri suc de mere proaspat, incalzit
3 felii subtiri de mar pentru decorare
pudra de scortisoare/ baton de scortisoara pentru decorare
Intr-un pahar de 250 ml, toarna cidrul / Apple Jack si siropul de artar. Toarna sucul de mere incalzit si amesteca usor. Decoreaza cu feliile de mar si scortisoara.
2. Cocktail cu merisoare si lime
1/2 cupa suc de rodii cu merisoare
2 shoturi de vodka
zeama unei lime
8 frunze de menta
gheata
Umple doua pahare de cocktail cu gheata si toarna un sfert din sucul de rodii si merisoare intr-unul si un sfert in celalalt. Intr-un shaker, amesteca shoturile de vodka cu gheata, 6 frunze de menta, zeama de lime. Toarna mixtura peste sucul din paharele de cocktail si decoreaza cu menta ramasa.
60 ml vodca si 1 lingurita extract de vanilie
2 1/2 linguri piure de dovleac
2 lingurite sirop de caramel si dovleac (sirop de zahar caramelizat cu dovleac)
2 cuburi de gheata
Amesteca vodca cu siropul, piureul si gheata intr-un shaker si serveste cu pulbere de scortisoara.
4. Cocktail cu pere si merisoare (8 pahare)
2 linguri merisoare uscate
1/2 cupa nectar de pere
1 litru vin spumant
8 frunze rozmarin proaspat
Pune merisoarele intr-un bol si acopera-le cu 2 linguri de apa. Dupa ce s-au inmuiat, usuca-le si lasa-le la frigider. Toarna in parti egale nectarul in pahare, adauga merisoarele si apoi, usor, vinul spumant. Decoreaza cu rozmarin.
5. Punch
3 lamai
3/4 cupa zahar
750 ml sticla gin
1/2 cupa lichior de portocale
1 litru apa minerala
Decojeste lamaile si acopera fundul unui bol cu acele coji. Acopera-le cu zahar si lasa-le la macerat 2-3 ore. Stoarce lamaile pana obtii 3/4 cupa. Toarna zeama peste zahar si amesteca. Transfera continutul intr-o carafa umpluta pe jumatate cu gheata. Adauga ginul, lichiorul si apa minerala.
foto: marthastewart.com, pinterest.com