Cinci cocktailuri delicioase de toamna

Publicat pe 09.10.2013 la 16:21 Actualizat pe 09.10.2013 la 18:28

Fructele toamnei sunt atat de delicioase, incat nu rezisti sa le folosesti la deserturi si mancare. Dovleacul se afla la loc de cinste in placinte de casa, dar si perele si merisoarele fac casa buna intr-o prajitura crocanta. Pentru o seara speciala cu prietenii, foloseste fructele de sezon ramase in cocktailuri felurite:

1. Cocktail fierbinte cu cidru

9 lingurite Apple Jack (cidru distilat la rece)

1 1/2 lingurita sirop de artar

11 linguri suc de mere proaspat, incalzit

3 felii subtiri de mar pentru decorare

pudra de scortisoare/ baton de scortisoara pentru decorare

Intr-un pahar de 250 ml, toarna cidrul / Apple Jack si siropul de artar. Toarna sucul de mere incalzit si amesteca usor. Decoreaza cu feliile de mar si scortisoara.

2. Cocktail cu merisoare si lime

1/2 cupa suc de rodii cu merisoare

2 shoturi de vodka

zeama unei lime

8 frunze de menta

gheata

Umple doua pahare de cocktail cu gheata si toarna un sfert din sucul de rodii si merisoare intr-unul si un sfert in celalalt. Intr-un shaker, amesteca shoturile de vodka cu gheata, 6 frunze de menta, zeama de lime. Toarna mixtura peste sucul din paharele de cocktail si decoreaza cu menta ramasa.

3. Cocktail cu dovleac

60 ml vodca si 1 lingurita extract de vanilie

2 1/2 linguri piure de dovleac

2 lingurite sirop de caramel si dovleac (sirop de zahar caramelizat cu dovleac)

2 cuburi de gheata

Amesteca vodca cu siropul, piureul si gheata intr-un shaker si serveste cu pulbere de scortisoara.

4. Cocktail cu pere si merisoare (8 pahare)

2 linguri merisoare uscate

1/2 cupa nectar de pere

1 litru vin spumant

8 frunze rozmarin proaspat

Pune merisoarele intr-un bol si acopera-le cu 2 linguri de apa. Dupa ce s-au inmuiat, usuca-le si lasa-le la frigider. Toarna in parti egale nectarul in pahare, adauga merisoarele si apoi, usor, vinul spumant. Decoreaza cu rozmarin.

5. Punch

3 lamai

3/4 cupa zahar

750 ml sticla gin

1/2 cupa lichior de portocale

1 litru apa minerala

Decojeste lamaile si acopera fundul unui bol cu acele coji. Acopera-le cu zahar si lasa-le la macerat 2-3 ore. Stoarce lamaile pana obtii 3/4 cupa. Toarna zeama peste zahar si amesteca. Transfera continutul intr-o carafa umpluta pe jumatate cu gheata. Adauga ginul, lichiorul si apa minerala.

foto: marthastewart.com, pinterest.com

În articolul

Cinci cocktailuri delicioase de toamna

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 13 martie 2025. Racii sunt sfătuiți să renunțe la anumiți oameni. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
De ce evită românii produsele marcă proprie din magazine
a1.ro
Simona Gherghe a plecat în prima vacanță fără familie. Ce destinație a ales și de cine a fost însoțită
HelloTaste.ro
Paste carbonara fără smântână. Rețeta simplă care te va cuceri
Catine
Tres Leches Cake. Rețetă de tort din trei tipuri de lapte
useit.ro
Experții au descoperit sursa unui semnal spațial misterios. De unde ar fi provenit
as.ro
Care a putut să fie primul job al magnatului român care a ajuns acum la fel de bogat ca Ion Ţiriac. A văzut anunţul în ziar
MediCOOL
Ce este vitamina U și ce beneficii are pentru sănătate
Spynews
Natalia Mateuț, imagine de colecție cu tatăl ei. Dorin Mateuț, prezent la ceremonia lui Gheorghe Hagi de decorare cu Ordinul Național „Steaua României”
DeParinti
Cum să gestionezi obezitatea infantilă: sfaturi pentru părinți
MediCOOL
Ce poți face pentru prevenirea varicelor. Metode eficiente pentru a evita apariția lor
HelloTaste
Huevos rotos. Rețeta unui preparat atât de simplu, dar foarte gustos
x