Cinci mituri interesante despre gatit

Publicat pe 10.02.2011 la 15:40 Actualizat pe 10.02.2011 la 15:43

Miile de retete si metode culinare au dat nastere unor mituri care nu au acoperire in realitate. Unele dintre aceste idei preconcepute nu au niciun fel de legatura cu arta culinara. Afla cele mai comune 5 conceptii false!

1. Nu se poate praji cu uleiul de masline

Multi cred ca daca folosesc ulei de masline pentru a gati mancarea va prinde un gust neplacut. Fals! Aceast lucru se intampla doar pentru ca uleiul nu este bine incalzit. Lasati-l sa atinga temperatura maxima si incercati sa prajiti o portie de cartofi. Va iesi delicios!

2. Cuptorul cu microunde distruge nutrientii

Orice aliment expus temperaturii isi va pierde din proprietatile nutritive. Acest lucru se intampla si atunci cand fierbem sau prajim. Doar pentru ca microundele sunt invizibile nu inseamna ca fac mai mult rau.

3. Ciupercile nu trebuie spalate

Exista o idee preconceputa conform careia ciupercile nu trebuie spalate cu apa, ci doar sterse usor, pentru a nu-si pierde gustul. Un studiu a demonstrat ca aceste alimente nu-si schimba deloc proprietatile atunci cand intra in contact cu apa.

4. Alcoolul se evapora la foc

Fals! Foarte multi bucatari cred ca alcoolul folosit la sosuri se pierde odata cu cresterea temperaturii, insa acest lucru nu este adevarat. Desi nu se mai simte acel miros pregnant, trebuie ca mancarea sa stea la foc cel putin 3 ore pentru a scapa de toate urmele de alcool.

5. Uscarea carnii inainte de prajire retine aromele

Este o idee preconceputa fara acoperire in realitate. Nu se poate retine acel "suc" specific carnii daca aceasta urmeaza a fi prajita. In orice caz, uscarea in prealabil nu ajuta la nimic. Carnea poate iesi suculenta sau cu o aroma specifica, insa asta tine doar de abilitatile bucatarului, nicidecum de mituri.

sursa: AskMen.com

foto: Hepta.ro

În articolul Cinci mituri interesante despre gatit:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 16 decembrie 2025. Peștii vor claritate. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 decembrie 2025. Peștii vor claritate. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Schema prin care 2 tineri au vrut să ia telefoane din easybox fără să plătească. Poliţia i-a prins în flagrant
observatornews.ro
Schema prin care 2 tineri au vrut să ia telefoane din easybox fără să plătească. Poliţia i-a prins în flagrant
Gabi Tamaș dorește să facă o schimbare în carieră. De ce se teme cel mai tare, după doi ani de la retragerea din activitate
a1.ro
Gabi Tamaș dorește să facă o schimbare în carieră. De ce se teme cel mai tare, după doi ani de la retragerea din activitate
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
HelloTaste.ro
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Catine
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
useit.ro
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
as.ro
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
MediCOOL
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Doliu în familia fraților Gavril. Cine este persoana dragă pe care au pierdut-o și ce mesaj a transmis Jean Gavril
Spynews
Doliu în familia fraților Gavril. Cine este persoana dragă pe care au pierdut-o și ce mesaj a transmis Jean Gavril
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
DeParinti
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
MediCOOL
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
HelloTaste
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
close
x