Ciocolata, aliment obligatoriu: nu ingrasa, intinereste si contine minerale

Publicat pe 15.10.2012 la 08:25 Actualizat pe 15.10.2012 la 10:10

Cu cat populatia unei tari mananca mai multa ciocolata, cu atat respectivul stat are mai multe sanse la Premiul Nobel. O concluzie la care a ajuns un cercetator american si dezvaluita zilele trecute. Ciocolata neagra, bogata in cacao, nu este numai delicioasa, dar amelioreaza functiile cognitive. Si nu este singura calitate a ciocolatei.

1. A consuma o tableta de ciocolata neagra inseamna a oferi organismului o portie binevenita de minerale, precum magneziu, fosfor sau potasiu, fier si zinc. Ca sa nu mai vorbim de vitamine, in special a celor din grupa B. Asociata cu o alimentatie variata, ciocolata favorizeaza, astfel, echilibrul alimentar. Atentie insa, ciocolata trebuie sa fie cu adevarat neagra.

2. Ciocolata este excelenta pentru mentinerea moralului, indiferent de ce se spune. De ce? Inainte de toate, pentru ca are magneziu, un mineral recunoscut pentru efectele relaxante si important pentru activitatea creierului. In al doilea rand, pentru ca este bogata in teobromina, un stimulent reputat, precum si in tiramina si feniletilamina, doua substante apropiate de amfetamina, care actioneaza asupra creierului, sporind efectele neurotransmitatorilor.

3. Ciocolata ajuta la lupta impotriva ridurilor. De fapt, ciocolata face parte din top-10 al alimentelor care intineresc! Dar numai cea neagra, nu cu lapte sau ciocolata alba.

4. Ciocolata ajuta la prevenirea bolilor cardio-vasculare. Flavonoidele continute in cacao si in ciocolata neagra joaca un rol benefici in protectia fata de afectiunile cardio-vasculare. Ele favorizeaza reducerea colesterolului din sange si protejeaza elasticitatea vaselor sanguine ale organismului.

5. Ciocolata este un aliment care previne hipertensiunea. Gratie flavonoidelor, ciocolata neagra reduce tensiunea arteriala intr-un mod semnificativ si ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale slabe. In plus , ciocolata permite aparitia diabetului de tip 2.

6. Ciocolata nu ingrasa. Bogata in lipide si glucide, ciocolata contine, e adevarat, cam 500 de calorii la 100 de grame. Dar asta nu inseamna ca trebuie eliminata din alimentatia zilnica, avand in vedere numeroasele vitamine pe care le aduce.

Citeste si Income Magazine!

sursa foto: hepta.ro

În articolul

Ciocolata, aliment obligatoriu: nu ingrasa, intinereste si contine minerale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x