Conopida cu bacon si parmezan
Publicat pe 22.01.2013 la 12:10 Actualizat pe 22.01.2013 la 13:13
De cate ori nu ati auzit ca nu exista leguma mai buna ca porcul? Pentru zilele in care ai pofta de ceva usor dar cu ceva aroma de carne ti-am pregatit reteta de mai jos:
Ingrediente:
500 g conopida
cateva fire de patrunjel
- pentru sos:
50 g unt
3 linguri cu faina
400 ml lapte
2 linguri crema de branza
100 g de branza maturata rasa fin
50 g parmezan
1/2 lingurita piper
- ingrediente gratinare
4 linguri pesmet
30 g cascaval
1/4 lingurite de boia
150 g bacon taiat patratele
Mod de preparare:
Conopida se curata, se sesface in buchete mici si se fierbe in apa cu sare pentru 5-6 minute.
Untul se topeste si se amesteca cu faina. Se adauga crema de branza si cateva linguri de lapte si apoi branza maturata si parmezanul. Se aseaza pe foc la bain marie si se toarna si restul de lapte. Se amesteca continuu pana cand incepe sa se ingroase. La final se adauga piperul si se amesteca bine.
Intr-un vas de yena se aseaza buchetele de conopida peste care se pune sosul fierbinte.
Separat se amesteca pesmetul cu cascavalul ras, boia si baconul si se presara peste conopida din vasul de yena.
Se da la cuptor pana se rumeneste si apoi se presara cu patrunjel.
sursa foto: www.simplyrecipes.com/