Conopida la cuptor
Publicat pe 07.10.2013 la 17:54
Ingrediente:
- 2 conopide
- 4 cepe mari
- 2 rosii
- 3 linguri pasta de rosii
- 2 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri pesmet
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Conopida se curata de cotoare si se taie bucati.
Intr-o oala se pune la fiert apa cu sare si se oparesc 10 minute bucatile de conopida.
Se scot si se lasa la scurs.
Ceapa se taie solzisori si se pune intr-o cratita la inabusit. Se amesteca mereu si se stropeste cu putina apa pentru a nu se arde.
Rosiile, curatate de coaja se taia bucatele si se rastoarna peste ceapa. se adauga pasta de rosii si usturoiul.
Se potriveste de sare si piper dupa ce se da la o parte.
Intr-un vas larg, uns cu ulei si tapetat cu pesmet se pun straturi alternative de ceapa si conopida.
Se da la cuptor 30 de minute. Se serveste cu patrunjel verde tocat.