Conopidă pane în crustă cu verdețuri – Un răsfăț culinar
Publicat pe 28.07.2020 la 09:35 Actualizat pe 05.08.2020 la 13:47
Dacă vrei să înlocuiești chiftele sau șnițelele cu ceva legume, sigur conopida pane ar fi pe gustul tău. Pe lângă faptul că acest preparat este mai sănătos, este și un adevărat deliciu. Până și cei care nu sunt fani conopidă vor iubi rețeta. Conopida pane poate fi servită cu o garnitură de piure, legume coapte sau cartofi prăjiți sau poate fi pur și simplu o gustare, atunci când te întâlnești cu prietenii la un pahar de vorbă.
Conopidă pane în crustă cu verdețuri
Ingrediente
-o conopidă crudă, făcută bucățele mici
-140g făina albă
-200 ml apă filtrată
-1/2 lgt praf de copt
-sare, piper după gust
-300g pesmet
-verdețuri italienești uscate (oregano, busuioc, maghiran etc)
-1 lingură de ketchup
-ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Se amestecă făina cu praful de copt și sarea într-un bol. Se adaugă apoi sosul de ketchup și apa, amestecând bine până se obține o compoziție omogenă. Spre final, se adaugă și verdețurile italienești. Fiecare bucată de conopidă se trece prin această compoziție și apoi prin pesmet. Conopida se prăjește în tigaia încinsă cu ulei până ce fiecare bucată devine aurie. Conopida pane poate fi servită cu orice sos preferi, fie unul din iaurt cu verdețuri, fie ketchup.
Sursă: veglifestyle.ro
CITEȘTE ȘI