Creme brulee cu baton de vanilie
Publicat pe 24.08.2012 la 13:16 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:45
Ingrediente:
- 2 căni 3/4 frişcă lichidă
- 1 baton de vanilie sau 1 linguriţă pastă de vanilie
- 4 gălbenuşuri mari
- 1 ou mare
- 3/4 cană zahăr şi încă puţin pentru deasupra
Mod de preparare:
- Preîncălzeşte cuptorul la 163 de grade Celsius.
- Încălzeşte frişca la foc mediu, pune în ea la infuzat batonul de vanilie. Ţine pe foc 5 minute, fiind atentă să nu dea în foc.
- Într-un vas separat, amestecă gălbenuşurile, oul întreg şi zahărul. Adaugă încet în frişca fierbinte, amestecând constant, însă nu prea tare.
- Se scoate batonul de vanilie.
- Se strecoară totul.
- Într-o tavă cu pereţi înalţi se pun câteva forme individuale de crème brulee.
- Se toarnă conţinut in fiecare formă.
- Apoi, in tava mare, se toarnă încet apă fierbinte până la jumătatea formelor.
- Se bagă la cuptor pentru 30 de minute, până se prinde de marginea vaselor.
- Lasă-le să se răcească 10 minute în baia de apă, apoi scoate-le cu ajutorul unui prosop sau mănuşă şi lasă-le să se răcească complet.
- Dă 3-4 ore la frigider înainte de servire.
- Înainte de servire, se presară un strat de zahăr şi se caramelizează cu torţa de bucătărie.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame