Creme brulee cu fructe de padure

Publicat pe 24.08.2012 la 16:58 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:45

creme brulee

Ingrediente:

  • 1 cană fructe de pădure proaspete
  • 1 cană de coacăze proaspete
  • 3 căni frişcă lichidă
  • 1 baton de vanilie sau o linguriţă pastă de vanilie
  • 10 gălbenuşuri mari
  • ½ cană zahăr, plus extra pentru brulee
  • 1 ½ linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare:

  1. Pune căteva fructe de pădure pe fundul a 8 forme de creme brulee. Formele nu vor fi puse în cuptor, însă trebuie să fie destul de rezistente pentru torţa de brulee.
  2. Încălzeşte frişca la foc mediu împreună cu seminţele sau batonul de vanilie şi zeama de lămâie. Ţine pe foc circa 5 minute, dar fii atentă să nu dea în foc.
  3. Într-un vas pune la fiert apă. Într-un recipient de metal, amestecă gălbenuşurile, zahărul şi sucul de lămâie. Pune bolul deasupra recipientului cu apă care fierbe şi amestecă pânâ când îşi dublează volumul şi capătă o culoare galben-pal, circa 3-4 minute. Apoi ia vasul de pe foc.
  4. În timp ce amesteci încet, pune frişca în mixtura de ou şi pune totul în oală, amestecând cu o lingură de lemn sau cu o spatulă de silicon pe foc mediu până când se îngroaşă, circa 4 minute.
  5. Strecoară crema, apoi pune-o uşor peste fructele de pădure. Las-o la răcit 15 minute, apoi dă-o la frigider, neacoperită, cu cel puţin 4 ore înainte de servire.
  6. Pentru a servi-o, presară pe fiecare formă un strat subţire de zahăr. Cu grijă aprinde o torţă de bucătărie şi caramelizează zahărul. Repetă operaţiunea de vreo 2 ori ori până când obţii stratul dorit de caramel.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul

Creme brulee cu fructe de padure

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 noiembrie 2024. Berbecii sunt atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Călin Georgescu, pe primul loc. Elena Lasconi, 2.514 de voturi peste Marcel Ciolacu
a1.ro
De ce Carmen Iohannis nu a votat alături de soțul său, Klaus Iohannis, la prezidențiale. Unde a fost Prima doamnă
HelloTaste.ro
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Catine
Prăjitură cu dovleac și griș. Desert simplu și ușor de preparat
useit.ro
Informațiile electorale false de pe TikTok. Cum au fost influențați utilizatorii din mai multe țări
as.ro
„A fost Ilie Năstase cel mai talentat din istorie?” Răspunsul tranşant al bunului său prieten, Ion Ţiriac
MediCOOL
5 simptome ale cancerului de colon și cum să-ți reduci riscurile
Spynews
Claudia Pătrășcanu sărbătorește ziua de naștere a fiului ei cel mare! Gabriel a împlinit 10 ani
DeParinti
Cel mai bun mic dejun pentru copiii care merg la școală. Nutriționiștii recomandă aceste alimente pentru cei mici
MediCOOL
Ce este cafeaua decofeinizată. Care sunt caracteristicile acestei băuturi
HelloTaste
Spaghetti alla Nerano sau paste cremoase cu dovlecei. Rețetă pe cât de ușoară, pe atât de apetisantă
x