Cum alegi piersicile
Publicat pe 06.08.2010 la 14:03
Alege piersicile de culoare galben intens; uşor crude şi tari - dacă vrei să le murezi;
Alege piersici coapte, tari pentru a le usca sau conserva (gem, jeleu, şerbet);
Alege piersici foarte bine coapte - dacă le consumi imediat sau le congelezi;
Alege piersici foarte coapte, zemoase - pentru diferite preparate (prăjituri, îngheţate, salate de fructe etc.).
Aroma lor este maximă dacă sunt consumate la temperatura camerei, dar le poţi păstra şi într-o pungă de plastic, la frigider, timp de 5-7 zile.
Un mod de a curăţa piersicile, pentru deserturi: scufundă fructele 1-2 minute în apă clocotită, apoi 1-2 minute în apă rece, după care înlătură pieliţa cu un cuţit ascutit. Pentru a-şi menţine culoarea, stropeşte bucăţile de piersică cu suc de ananas sau de lămâie.