Cum consumăm fructele congelate? 2 rețete de sezon
Publicat pe 26.03.2021 la 08:52 Actualizat pe 30.03.2021 la 15:10
O idee foarte bună de păstrare a fructelor care nu rezistă mult este congelarea. Dar de foarte multe ori amânăm folosirea lor pentru că nu știm exact ce putem prepara cu ele. Dacă ești un/o iubitor/e al/a fructelor și al/a preparatelor sănătoase și delicioase, ți-am pregătit două rețete perfecte de sezon.
2 rețete de sezon cu fructe congelate
Înghețată cu mango și ananas
Ingrediente
50 g ananans congelat
50 g mango congelat
1 buc banană congelată
50 ml lapte vegetal la alegere
1/2 lg unt de arahide
Mod de preparare
Folosiți un blender pentru a amesteca banana, ananasul și mangoul congelat.
În funcție de blenderul pe care îl folosiți, ar trebui să dureze aproximativ 10 minute să obțineți o înghețată cremoasă ca cea din imagine.
Adăugați cei 50 de ml de lapte vegetal după ce vedeți că fructele au început să se amestece cât de cât.
La final adăugați și untul de arahide.
Serviți înghețata rece cu cireșe, fulgi de cocos sau simplă.
Batoane cu afine
Ingrediente
Pentru Umplutură
250 g afine congelate
1/2 lg sirop arțar
25 ml suc de lămâie
40 ml apă
1 lg amidon de porumb sau tapioca
Pentru crustă
300 g fulgi de ovăz
1 lgt scorțișoară
1/2 lgt praf de copt
50 g piure de mere (homemade sau din comerț)
30 g sirop agave
1 lg ulei de cocos
Mod de preparare
Începeți prin a pregăti umplutura de afine.
Puneți într-o cratiță mai mică afinele împreună cu celelalte ingrediente pentru umplutură la foc mic.
Amestecați compoziția până când vedeți că sosul se îngroașă puțin, aproximativ 10 minute. Când este gata, lăsați umplutura la racit.
Între timp, pregătiți crusta pentru batoane.
1/2 din cantitatea de fulgi de ovăz, îi mixați la blender până ce se transformă în făină.
Amestecați apoi cu cealaltă jumătate de fulgi întregi și restul ingredientelor pentru umplutură.
Preîncălziți cuptorul la 180C, treapta 4.
Într-o tavă de copt, puneți 1/2 din compoziția rezultată, adăugați apoi umplutura de afine și deasupra cealaltă jumătate de compoziție cu fulgi de ovăz.
Coaceți compoziția de batoane 30 de minute.
Când sunt gata, lăsați-le bine la răcit pentru o oră, apoi le tăiați sub formă de batoane.
Le puteți servi cu sirop de arțar și/sau alte fructe.
O vară frumoasă și sănătoasă!
Sursa: Veg Lifestyle
CITEȘTE ȘI
Paste cu legume coapte în oțet balsamic – Deliciul de la prânz
5 rețete simple și sănătoase pentru micul dejun