Cum consumăm fructele congelate? 2 rețete de sezon

Publicat pe 26.03.2021 la 08:52 Actualizat pe 30.03.2021 la 15:10

O idee foarte bună de păstrare a fructelor care nu rezistă mult este congelarea. Dar de foarte multe ori amânăm folosirea lor pentru că nu știm exact ce putem prepara cu ele. Dacă ești un/o iubitor/e al/a fructelor și al/a preparatelor sănătoase și delicioase, ți-am pregătit două rețete perfecte de sezon.

2 rețete de sezon cu fructe congelate

Înghețată cu mango și ananas

Ingrediente

50 g ananans congelat

50 g mango congelat

1 buc banană congelată

50 ml lapte vegetal la alegere

1/2 lg unt de arahide

Mod de preparare

Folosiți un blender pentru a amesteca banana, ananasul și mangoul congelat.

În funcție de blenderul pe care îl folosiți, ar trebui să dureze aproximativ 10 minute să obțineți o înghețată cremoasă ca cea din imagine.

Adăugați cei 50 de ml de lapte vegetal după ce vedeți că fructele au început să se amestece cât de cât.

La final adăugați și untul de arahide.

Serviți înghețata rece cu cireșe, fulgi de cocos sau simplă.

Batoane cu afine

Ingrediente

Pentru Umplutură

250 g afine congelate

1/2 lg sirop arțar

25 ml suc de lămâie

40 ml apă

1 lg amidon de porumb sau tapioca

Pentru crustă

300 g fulgi de ovăz

1 lgt scorțișoară

1/2 lgt praf de copt

50 g piure de mere (homemade sau din comerț)

30 g sirop agave

1 lg ulei de cocos

Mod de preparare

Începeți prin a pregăti umplutura de afine.

Puneți într-o cratiță mai mică afinele împreună cu celelalte ingrediente pentru umplutură la foc mic.

Amestecați compoziția până când vedeți că sosul se îngroașă puțin, aproximativ 10 minute. Când este gata, lăsați umplutura la racit.

Între timp, pregătiți crusta pentru batoane.

1/2 din cantitatea de fulgi de ovăz, îi mixați la blender până ce se transformă în făină.

Amestecați apoi cu cealaltă jumătate de fulgi întregi și restul ingredientelor pentru umplutură.

Preîncălziți cuptorul la 180C, treapta 4.

Într-o tavă de copt, puneți 1/2 din compoziția rezultată, adăugați apoi umplutura de afine și deasupra cealaltă jumătate de compoziție cu fulgi de ovăz.

Coaceți compoziția de batoane 30 de minute.

Când sunt gata, lăsați-le bine la răcit pentru o oră, apoi le tăiați sub formă de batoane.

Le puteți servi cu sirop de arțar și/sau alte fructe.

O vară frumoasă și sănătoasă!

Sursa: Veg Lifestyle

CITEȘTE ȘI

Paste cu legume coapte în oțet balsamic – Deliciul de la prânz
5 rețete simple și sănătoase pentru micul dejun

În articolul

Cum consumăm fructele congelate? 2 rețete de sezon

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a transmis „Bunesa”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x