Cum reparam dezastrele din bucatarie?

Publicat pe 01.07.2011 la 19:48

Oricat de bine te-ai descurca in bucatarie, sunt lucruri care nu-ti ies intotdeauna si ai avut cu siguranta momente cand ai dat rateuri chiar si la mancaruri relativ simple.

Ai copt prea tare pestele si s-a uscat


Topeste un pic de unt, amesteca-l cu zeama de lamaie si unge bine pestele cu sosul. Ca sa-i dai o aroma speciala, presara niste cimbru, oregano sau coriandru.


Legume sau salata ofilite


Scufunda-le pentru cateva secunde intr-un castron cu apa foarte rece, dar nu cu gheata, pentru ca atingerea ghetii va lasa urme. Infasoara-le apoi intr-un prosop de bucatarie umed si pune-le in frigider pentru un sfert de ora.


Fructele trecute


Daca nu sunt acrite, poti sa le folosesti la salata de fructe sau le pasezi, le amesteci cu smantana grasa si zahar dupa gust si faci inghetata.


Ai vrut sa faci paine prajita si ai ars-o?


Razuieste partile carbonizate, unge feliile cu ulei de masline, presara un pic de parmezan sau cascaval si oregano si serveste-le drept crostini!


Ai ars friptura?


Curata un pic partile carbonizate, freaca bucatile de carne cu un amestec de piper macinat, boia iute si usturoi si serveste-le drept friptura haiduceasca. Sau... taie carnea bucati marunte si foloseste-o ori intr-o tocana, ori intr-o salata


Paste prea fierte


Pune-le in apa cu gheata sau sub un jet de apa foarte rece pentru cateva minute, ca sa se contracte amidonul din ele. Dupa aceea reincalzeste-le in sos de rosii - acidul le va reintari si mai mult si vei avea paste al dente.


Mancarea ti-a iesit prea zemoasa


Ori pui un pic de faina (amestecata separat cu putin sos si apoi turnata in oala, ca sa nu se formeze cocoloase), ori pui fulgi de cartofi pe care ii amesteci bine in oala. O alta solutie ar fi sa o dai la cuptor la foc minim si sa o lasi sa scada.


Ai ars oala


Daca ai facut-o lata si ai ars mancarea de tot, mai poti salva oala daca razuiesti de pe ea cat poti de mult din arsura si apoi o umpli cu apa fierbinte in care torni doua capace de balsam de rufe. Lasa oala la inmuiat peste noapte.


Legumele fierte pana la dezintegrare


Paseaza-le, amesteca-le cu smantana si condimente si fa o supa-crema de legume.


Prajiturile sau fursecurile necoapte destul


Se pot servi foarte bine cu inghetata de vanilie sau pui bucatile pe care le poti salva in cupe, pui peste ele frisca si fructe proaspete si ai un desert aspectuos si gustos.

Citeste si Sfatul Parintilor!
Foto: cafemom.com

În articolul

Cum reparam dezastrele din bucatarie?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x