Cum sa gatesti pizza pe grill

Publicat pe 22.08.2010 la 02:42 Actualizat pe 22.08.2010 la 03:11

O noua tendinta in prepararea pizzei a inceput sa se manifeste pe plan mondial: pizza pe grill, si nu la cuptor, de casa sau de curte. Care sunt insa diferentele de gatire intre modul traditional si cel care face furori acum?

Totusi, de ce pizza pe grill? Simplu:

1. e mai gustoasa;
2. vei fi considerat erou de catre amici dupa ce cei prepara asa ceva.

Probabil ti s-a intamplat sa faci o petrecere cu mai multi oameni, in jurul gratarului, si, inevitabil, sa auzi pe cineva fie ca nu mananca mici, fie ca nu se atinge de carne de porc - si asa mai departe. Pizza insa e putin refuzata - e atat de versatila si de iubita incat orice petrecere are succes cu acest preparat.

Bun, la treaba, mai putine cuvinte. Apuca-te sa faci coca (blatul), asa cum te pricepi tu cel mai bine. Nu, nu cumpara blat gata facut din magazine, pur si simplu iti bati joc de ideea de pizza la gratar daca vei proceda astfel.

Incalzeste bine gratarul, fie pe gaz, fie pe carbuni. Asteapta pana cand se formeaza un jar puternic (in cazul carbunilor&lemnelor), sau ai grija ca flacara sa nu fie puternica (in cazul grillului pe gaz). Pune o tava subtire sau blat de aluminiu deasupra grilului, ca sa se incinga bine de tot. Daca grilajul este insa des, nu e nevoie sa pui deasupra tava metalica. Totul e sa ai grija ca blatul pus sa nu alunece (sa nu se prelinga) printre barele grillului.

Acum: intinde blatul de pizza in forma dorita de tine - rotund, dreptughiular, patrat, cum vor muschii tai. Atat, doar blatul, fara nici un alt ingredient, nici macar sosul tomat. Ai gata alaturi, in vase separate, ingredientele pe care le doresti la pizza ta (toppingurile).

Pune blatul la facut, pe grillul incins, pentru doua minute, doua si jumatate maxim (fii atent la durata, temperatura e foarte mare, chiar dubla decat la cu cuptor de aragaz de apartament). Incearca sa o misti des, sa nu o lasi intr-un singur loc, pentru a nu aparea parti arse pe ea.

Dupa aceste doua minute, intoarce blatul pe dos, cu partea deja facuta in sus. Adauga acum topingurile tale (sosul tomat, mozzarella, si ce mai vrei tu). Lasa inca doua minute, doua minute si jumatate pizza pe grill. In mod normal, dupa acest interval de timp, gratie temperaturii foarte ridicate, pizza ta ar trebui sa fie gata.


Sfaturi utile:

a) daca folosesti alt tip de branza/cascaval in loc de mozzarella, atunci ai grija ca aceasta sa fie data prin razatoare, si nu bucati;

b) - daca folosesti ingrediente care se fac mai greu (ciuperci sau ardei, de exemplu) e bine sa le ai gatite un pic inainte.


Pofta buna (Si nu uita sa dai o bere pentru ce-ai invatat acum)!

În articolul

Cum sa gatesti pizza pe grill

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x