Cum să gătești rapid și gustos. 5 lucruri cu adevărat utile în bucătărie

Publicat pe 06.07.2016 la 18:03 Actualizat pe 06.07.2016 la 18:08

Gătitul este considerat o artă, iar diferența dintre un preparat desăvârșit și unul care lasă de dorit o fac uneori un minut în plus pe foc sau câteva grame în plus dintr-un ingredient. E greu să devii maestru bucătar peste noapte, însă noi avem câteva sfaturi utile pentru tine în ceea ce privește gătitul, așa încât să ai mereu parte de mese savuroase și pregătite în scurt timp.

Gătitul este considerat o artă, iar diferența dintre un preparat desăvârșit și unul care lasă de dorit o fac uneori un minut în plus pe foc sau câteva grame în plus dintr-un ingredient. E greu să devii maestru bucătar peste noapte, însă noi avem câteva sfaturi utile pentru tine în ceea ce privește gătitul, așa încât să ai mereu parte de mese savuroase și pregătite în scurt timp.

Iată ce trebuie să știi dacă vrei să petreci mai puțin timp la bucătărie și să ai parte de mâncăruri delicioase mereu:

1.Care e cea mai bună plită pentru tine
Aragazul clasic este în prezent tot mai puțin folosit, plitele și cuptoarele achiziționate separat fiind o opțiune mai atrăgătoare și din punct de vedere estetic și din punct de vedere funcțional. Plita este cel mai des folosită pentru gătire, motiv pentru care ar trebui să știi cum să alegi una care să îți ușureze munca.

Cea electrică a început să câștige din ce în ce mai mult teren în fața celei clasice, cu gaz, datorită designului minimalist și atrăgător. Probabil nu știai însă că ea te ajută și să gătești mai repede. Alegând una dintre aceste plite electrice vei observa că timpul de gătire se scurtează considerabil. Mai mult decât atât, poți să uiți de mâncarea arsă, pentru că poți să programezi timpul de gătire, iar funcția Booster permite ca încălzirea să demareze la capacitate maximă de încălzire, pentru ca apoi sa revină rapid la nivelul inițial.

2.Ce cuptor să alegi
Soluțiile moderne sunt cea mai bună alegere și când vine vorba despre cuptor. Modelele cele mai noi, electrice, se încălzesc repede și duc la o preparare perfectă pentru fiecare fel de mâncare. La fel ca în cazul plitei, poți programa timpul de gătire, cuptorul te va atenționa când se apropie finalul printr-un sunet specific, îți va atrage atenția și când timpul s-a scurs complet și se va opri pentru a evita arderea alimentelor.

Un alt aspect util este cel al setării temperaturii. În cazul cuptoarelor clasice, pe gaz, este greu să știi exact temperatura de gătire, dar în cazul celui electric știi că ai mereu temperatura indicată pentru fiecare fel de mâncare în parte.

3.Pe repede înainte cu un robot de bucătărie
Robotul de bucătărie este indispensabil femeii moderne, deoarece face cam toate treburile acelea consumatoarea de timp – tocat, amestecat – să fie mult mai rapide. Odată ce toate acestea sunt rezolvate, gătitul devine o adevărată joacă de copii.

4.Ingrediente direct porționate la congelator
Când ai mai mult timp liber la dispoziție, îl poți folosi pentru a te pregăti pentru cine rapide și gustoase. Pune la congelator legume deja tăiate și sortate pe porțiile necesare la gătit. În perioada verii este momentul perfect pentru a te pregăti pentru sezonul rece, când nu vei mai avea la dispoziție la fel de multe legume, așa că te sfătuim să cumperi legume de sezon și să le pui la congelator. Data viitoare când vei găti, doar scoți punguța cu legume, le pui în tigaie și ai parte de o cină preparată în doar câteva minute.

Nu trebuie să-ți faci griji în legătură cu vitaminele și nutrienții din legume, numeroase studii au demonstrat faptul că ele se păstrează cu brio prin congelare. Dacă ești prevăzătoare și te pregătești din timp, poți avea mereu la îndemână legume pentru a pregăti repede o cină gustoasă.

5.Oala care scade timpul de gătit cu aproape 80%
Când vine vorba despre economie de timp în bucătărie, sunt foarte importante și ustensilele precum oalele și tigăile pe care le folosești. Dintre toate, oala sub presiune este una dintre cele care scad cel mai mult timpul de gătire. Ciorbele și supele vor fierbe mult mai repede datorită mecanismului de etanșare, care face ca temperatura să treacă de 100 de grade Celsius.
Unele tipuri de carne se fierb greu, la fel și unele legume precum cartofii sau morcovii, însă oala sub presiune te va ajuta în acest sens și va scurta timpul de gătire permițându-ți să dedici mai mult timp activităților relaxante și persoanelor importante din viața ta.
Tu obișnuiești să gătești? Ce trucuri pui în aplicare pentru a pregăti mai repede mesele?

Sursa foto: Shutterstock

În articolul

Cum să gătești rapid și gustos. 5 lucruri cu adevărat utile în bucătărie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Selly, atac la adresa Oanei Roman: „Băgătoare de seamă, vorbește gura fără ea”. Vloggerul, cuvinte dure pentru vedetă
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x