Cum sa mananci rubarba cruda, fara sa o gatesti
Publicat pe 16.05.2011 la 18:29
Rubarba este in plin sezon - o leguminoasa dulce, mai putin cunoscuta si folosita in Romania, insa de mare popularitate in mai multe tari europene, unde se foloseste in special la deserturi.
Din rubarba se fac numeroase prajituri, dar si gemuri - insa toate aceste preparate presupun gatirea termica a rubarbei, timp indelungat.
Exista insa si metode prin care rubarba sa fie consumata in stare naturala, in mai multe preparate:
- Daca faci o salata de cruditati atunci taie fin cateva feliute din tulpina de rubarba ai amesteca-le cu restul de ingrediente si cu dressingul;
- Daca vrei sa-ti un smoothie racoritor atunci adauga si cateva cubulete de rubarba, pe care le dai apoi prin blender; vor da o aroma speciala!
- Poti obtine un snack sanatos daca tai bucatele de rubarba de un cm patrat si le scufunzi in miere;
- Daca esti obisnuit sa-ti prepari acasa deliciosul cocktail margarita, atunci adauga si rubarba in blender, atunci cand amesteci restul de ingrediente;
- Foloseste cubulete de rubarba in bolul de cereale de la micul dejun, alaturi de lapte, sau in bolul de iaurt natural.
Foto: ecoki.com