Cum se alege carnea de miel? Iată la ce anume trebuie să fii atent pentru a te asigura că aceasta este PROASPĂTĂ
Publicat pe 13.04.2017 la 14:42 Actualizat pe 13.04.2017 la 15:44
Atunci cand cumparati carne de miel trebuie sa fiti atenti la cateva detalii.
Carnea de miel proaspătă trebuie să aibă culoarea roşiatică spre roz și, totodată, trebuie să fie elastică. Adică, atunci când o apeşi cu degetul, ea trebuie să revină la forma iniţială.
Dacă vi se vinde o carne de vineţie, care miroase şi prezintă mucilagii, agtunci trebuie să știți că aceasta NU trebuie cumpărată , deoarece este VECHE.
Cu cât mielul sacrificat a avut o greutate mai mare, cu atât carnea sa va fi mai gustoasă, spun veterinarii.
De asemenea, trebuie să știți că organele de miel se alterează foarte repede! De aceea se recomandă să fie gătite în ziua în care au fost cumpărate.
Pentru a avea garanția că veți cumpăra o carne ce nu prezintă riscuri de îmbolnăvire, urmăriți dacă aceasta are ștampila rotundă a Direcţiei Sanitar-Veterinară), cu tuş alimentar persistent de culoare violet și cu menţiunea “bun de consum”.
Medicii veterinari spun că un miel bun de consum este cel care a trecut de greutatea minimă de 4 kilograme în carcasă. Sub această greutate, carnea va fi mai greu de digerat.