De ce este sushi atat de scump?
Publicat pe 01.03.2011 la 14:30 Actualizat pe 01.03.2011 la 14:32
Iubitorii de mancare japoneza si-au pus cu siguranta aceasta intrebare: de ce este totusi sushi atat de scump?
Exista unele mancaruri care, datorita caracterului exotic, au un pret foarte mare.
Multi oameni, daca ar fi sa aleaga ultima masa, inainte de moarte, ar prefera sushi. De ce? In primul rand, pentru ca este precum o simfonie de gusturi. Cu toate acestea, pretul destul de mare ii face pe unii sa-si puna serioase semne de intrebare.
Un restaurant care se respecta va servi intotdeauna sushi care contine peste de calitate. Iar acest peste, trebuie sa stii, nu se gaseste oricand si oricum. Uneori, o specie de creveti, folosita la prepararea unor sortimente de sushi, este disponibil doar sase saptamani pe an. Delicios, insa la un pret mare, pe buna dreptate.
Cu toate acestea, un peste bun trebuie gatit de un bucatar pe masura. Tehnicile folosite pentru prepararea sushi-ului nu sunt chiar usor de stapanit, iar in acest caz, cursurile specializate pot fi urmate doar in Japonia. Iar odata absolvite, este necesara o perioada lunga de ucenicie. E normal, in aceste conditii, ca bucatarii sa ceara salarii pe masura studiilor.
Pretul unei portii depinde si de modul de preparare. Sushi poate fi gatit in diferite feluri, iar preturile vor fi direct proportionale cu efortul depus.
Se merita sau nu? Depinde de gusturi. Daca esti iubitor de sushi, niciun pret nu poate fi prea mare.
foto: Hepta.ro / recipes.wikia.com / balheimer.com