De ce ne omoara mancarea de la fast-food

Publicat pe 19.03.2013 la 13:21 Actualizat pe 19.03.2013 la 13:36

Cheesburgerii

Contin faina alba, carne grasa, diverse umpluturi, zahar, iar branza este atat de procesata incat contine mai mult ulei si grasimi saturate. Daca-i vei scoate din dieta vei vedea imediat cum incepi sa pierzi in greutate.

Pizza

Este facuta cu faina alba si o gramada de zahar. Acoperita de foarte multa branza procesata este o adevarat bomba si, in functie de toppingul ales vei consuma o multime de nitrati, sodiu si grasimi. Cand o vei scoate din dieta vei observa ca se vor reduce si poftele de ceva dulce.

Shake-ul de ciocolata

Acesta este asemanator cheesburgerului. Cu cat mananci mai mult, cu atat vei simti nevoia sa mananci mai mult

Puiul prajit

O vizita la Colonel iti creste riscul de cancer. Suna destul de extrem, insa uleiul din puiul de acolo a fost legat de declansarea acestei boli si nu numai. Acele grasimi pot cauza boli de inima si iti pot aduce extra kilograme.

Gogosile

Chiar daca mirosul este Dumnezeiesc, ar trebui nici sa nu te uiti la ele. Gogosile sunt prajite in ulei si amestecate cu foarte mult zahar. Daca renunti acum la ele reduci riscul de a dezvolta pe viitor boli de inima si diabet.

Sarea

Combinata cu E-urile si zaharul continute in produsele tip fast-food, sarea te va balona, iar inima ta va munci mai mult. In exces, sarea este „reteta perfecta” a atacului de cord si a bolior de inima.

Bauturile carbogazoase

500 de ml contin 10 linguri de zahar, cafeina, indulcitori artificiali si chimicale. Daca vei continua sa le bei in mod regulat, vei avea sanse mari sa te plangi de osteoporoza, obezitate, carii si boli de inima. Bauturile dietetice sunt chiar mai rele deoarece inlocuitorii de zahar sunt toxici.

Obezitatea

Copiii care mananca regulat la fast-food acumuleaza extra-kilograme in fiecare an.

Hot Dogii

Acestia contin carne procesata, amestecata cu diversi conservanti cum ar fi nitratii de sodiu - unele dintre chimicalele ce accelereaza formarea si cresterea celulelor canceroase.

Conservantii stranii

Te-ai intrebat vreodata de ce produsele de la fast-food au gust diferit fata de cele facute de tine acasa? Din cauza faptului ca in ele se adauga diverse chimicale cu scopul de a conserva, colora artificial si da gust irezistibil mancariii.

Carofii prajiti

Cartofii contin zaharuri simple care sunt rapid transformate in glucoza ce creste nivelul insulinei. Amestecati cu uleiul din timpul prajitului capata grasimi nesanatoase. Sa nu mai vorbim de sare si eventual de maioneza. Consumati in cantitati mari, cresc riscul de cancer si diabet.

Salatele

Cand vine vorba de salatele de la fast-food, putem spune ca iarba nu este intotdeauna atat de verde precum pare. Ingredientele continute stau in majoritatea timpului atat de mult la frigider incat isi pierd vitaminele si orice valoare nutritionala. Asta daca nu vorbim de pesticidele cu care sunt crescute. Asa ca cel mai bine este sa iti prepari salatele acasa.

Cafeaua in diverse amestecuri

Data viitoare cand vei vrea sa iti comanzi vreun frappucino, aminteste-ti ca poate contine mai multe calorii decat toate mesele acelei zile. Nu vrei nici sa iei rapid in greutate si nici sa te afli pe listele diabeticilor, asa ca mai bine cumpara-ti o cafea simpla.

Rulourile cu scortisoara

Daca iubesti produsele cu scotisoara de exemplu, trebuie sa stii ca o simpla gustare iti aduce suficiente grasimi cat pentru doua zile si suficient zahar cat pentru toata saptamana. Deci uita-te bine la dulciurile din fata ta si refuza sa iti cumperi cu buna-stiinta: obezitate, diabet si boli de inima.

Tacos

Aceste mancaruri nu sunt cele mai rele, insa sunt totusi prajeli, deci sunt pline de grasimi, inclusiv grasimi tip trans ce cresc foarte mult colesterolul.

Foto: hepta.ro

În articolul

De ce ne omoara mancarea de la fast-food

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x