De ce ne omoara mancarea de la fast-food
Publicat pe 19.03.2013 la 13:21 Actualizat pe 19.03.2013 la 13:36
Cheesburgerii
Contin faina alba, carne grasa, diverse umpluturi, zahar, iar branza este atat de procesata incat contine mai mult ulei si grasimi saturate. Daca-i vei scoate din dieta vei vedea imediat cum incepi sa pierzi in greutate.
Pizza
Este facuta cu faina alba si o gramada de zahar. Acoperita de foarte multa branza procesata este o adevarat bomba si, in functie de toppingul ales vei consuma o multime de nitrati, sodiu si grasimi. Cand o vei scoate din dieta vei observa ca se vor reduce si poftele de ceva dulce.
Shake-ul de ciocolata
Acesta este asemanator cheesburgerului. Cu cat mananci mai mult, cu atat vei simti nevoia sa mananci mai mult
Puiul prajit
O vizita la Colonel iti creste riscul de cancer. Suna destul de extrem, insa uleiul din puiul de acolo a fost legat de declansarea acestei boli si nu numai. Acele grasimi pot cauza boli de inima si iti pot aduce extra kilograme.
Gogosile
Chiar daca mirosul este Dumnezeiesc, ar trebui nici sa nu te uiti la ele. Gogosile sunt prajite in ulei si amestecate cu foarte mult zahar. Daca renunti acum la ele reduci riscul de a dezvolta pe viitor boli de inima si diabet.
Sarea
Combinata cu E-urile si zaharul continute in produsele tip fast-food, sarea te va balona, iar inima ta va munci mai mult. In exces, sarea este „reteta perfecta” a atacului de cord si a bolior de inima.
Bauturile carbogazoase
500 de ml contin 10 linguri de zahar, cafeina, indulcitori artificiali si chimicale. Daca vei continua sa le bei in mod regulat, vei avea sanse mari sa te plangi de osteoporoza, obezitate, carii si boli de inima. Bauturile dietetice sunt chiar mai rele deoarece inlocuitorii de zahar sunt toxici.
Obezitatea
Copiii care mananca regulat la fast-food acumuleaza extra-kilograme in fiecare an.
Hot Dogii
Acestia contin carne procesata, amestecata cu diversi conservanti cum ar fi nitratii de sodiu - unele dintre chimicalele ce accelereaza formarea si cresterea celulelor canceroase.
Conservantii stranii
Te-ai intrebat vreodata de ce produsele de la fast-food au gust diferit fata de cele facute de tine acasa? Din cauza faptului ca in ele se adauga diverse chimicale cu scopul de a conserva, colora artificial si da gust irezistibil mancariii.
Carofii prajiti
Cartofii contin zaharuri simple care sunt rapid transformate in glucoza ce creste nivelul insulinei. Amestecati cu uleiul din timpul prajitului capata grasimi nesanatoase. Sa nu mai vorbim de sare si eventual de maioneza. Consumati in cantitati mari, cresc riscul de cancer si diabet.
Salatele
Cand vine vorba de salatele de la fast-food, putem spune ca iarba nu este intotdeauna atat de verde precum pare. Ingredientele continute stau in majoritatea timpului atat de mult la frigider incat isi pierd vitaminele si orice valoare nutritionala. Asta daca nu vorbim de pesticidele cu care sunt crescute. Asa ca cel mai bine este sa iti prepari salatele acasa.
Cafeaua in diverse amestecuri
Data viitoare cand vei vrea sa iti comanzi vreun frappucino, aminteste-ti ca poate contine mai multe calorii decat toate mesele acelei zile. Nu vrei nici sa iei rapid in greutate si nici sa te afli pe listele diabeticilor, asa ca mai bine cumpara-ti o cafea simpla.
Rulourile cu scortisoara
Daca iubesti produsele cu scotisoara de exemplu, trebuie sa stii ca o simpla gustare iti aduce suficiente grasimi cat pentru doua zile si suficient zahar cat pentru toata saptamana. Deci uita-te bine la dulciurile din fata ta si refuza sa iti cumperi cu buna-stiinta: obezitate, diabet si boli de inima.
Tacos
Aceste mancaruri nu sunt cele mai rele, insa sunt totusi prajeli, deci sunt pline de grasimi, inclusiv grasimi tip trans ce cresc foarte mult colesterolul.
Foto: hepta.ro