Deserturile copilariei: Minciunele
Publicat pe 23.01.2013 la 12:05 Actualizat pe 23.01.2013 la 12:23
Din vremurile in care ciocolata si guma de mestecat erau o raritate este si reteta de mai jos:
Ingrediente:
3 galbenusuri de ou
2 linguri de zahar
un varf de sare
3 linguri de smantana
coaja rasa de la o lamaie
25 g de drojdie
o cana cu lapte
400 g faina
300 ml ulei, pentru prajit
zahar vanilat si zahar pudra, pentru ornare
Mod de preparare:
Se face o maia din drojdie, lapte si un pic de faina si se lasa sa creasca.
Intr-un alt castron se amesteca restul ingredientelor (mai putin uleiul pentru prajit si zaharul pentru ornat) si cand a crescut drojdia, se adauga si ea. Aluatul se framanta pan se desprinde de pe mana si se lasa la dospit inca 45 de minute.
Dupa ce a crescut, se intinde o foaie froasa de un deget si se taie aluatul in romburi. Fiecare romb se cresteaza in mijloc si se rasuceste jumatate din aluat trecandu-l prin gaura formata.
Intr-o baie de ulei incins se prajeste aluatul pana prinde culoarea caramelului.
Fiecare gogoasa se scoate pe un servetel pentru a absorbi excesul de ulei si se pudreaza cu un amestec de zahar pudra si zahar vanilat.
Incearca si alte deserturi din copilarie:
Sursa foto: www.bucatareselevesele.ro