Este băutura sezonului! Trei rețete delicioase de LIMONADĂ, care îți vor răcori vara
Publicat pe 24.06.2016 la 12:04 Actualizat pe 24.06.2016 la 12:24
Temperaturile toride ne îndeamnă să consumăm produse cât mai răcoritoare. Băutura vedetă a sezonului estival este, fără îndoială, limonada. Sănătoasă și delicioasă, ea poate fi îmbogățită și cu alte arome, astfel încât tu să ai parte de o diversitate cât mai mare.
Temperaturile toride ne îndeamnă să consumăm produse cât mai răcoritoare. Băutura vedetă a sezonului estival este, fără îndoială, limonada. Sănătoasă și delicioasă, ea poate fi îmbogățită și cu alte arome, astfel încât tu să ai parte de o diversitate cât mai mare.
Tocmai de aceea, ne-am gândit să-ți sărim în ajutor și să-ți oferim câteva rețete tocmai bune de savurat în acest anotimp fierbinte.
1. Limonadă cu lămâie, ghimbir şi miere. Aveţi nevoie pentru 1 litru de limonadă de 3 lămâi bine coapte, o rădăcină de ghimbir, miere în funcţie de preferinţe şi apă plată. Tăiaţi lămâile în jumătăţi, opriţi o jumătate şi restul stoarceţi-le. Jumătatea rămasă o tăiaţi în felii subţiri. Apoi se rade ghimbirul pe răzătoare – eu prefer pe dinţii cei mai mici, dar nu cei mai ascuţiţi pentru a evita accidentările. Amestecaţi bine sucul de lămâie cu ghimbirul şi mierea, apoi puneţi apa plată. La final, feliile de lămâie. Lăsaţi la frigider sau puneţi cuburi de gheaţă.
2. Limonadă cu grepfruit si lămâie. Necesar: o lămâie, 2 grepfruit roz, un plic de zahăr vanilat, 3 linguri de miere de albine şi apă plată sau minerală. Stoarceţi citricele, adăugati zahărul vanilat, mierea şi apa. Amestecaţi bine până se topeşte mierea şi zahărul. Pentru servire, se pot pune câteva felii de lămâie în pahar, ca decor.
3.Limonadă cu căpşune. Aveţi nevoie de sucul de la o lămâie zemoasă, 2-3 lime stoarse, 1 kg de căpşuni pe care le spălaţi şi le stoarceţi, zahăr brun şi apă plată sau minerală, în funcţie de preferinţe. Amestecaţi toate ingrendientele şi lăsaţi la rece sau puneţi fulgi de gheaţă. Un secret pentru realizarea acestei băuturi este să curăţaţi căpşunile şi să puneţi zahăr peste ele, apoi să le lăsaţi câteva ore la frigider – astfel, îşi vor lăsa siropul. Apoi le pasaţi şi le amestecaţi cu celelalte ingrediente.