Este băutura sezonului! Trei rețete delicioase de LIMONADĂ, care îți vor răcori vara

Publicat pe 24.06.2016 la 12:04 Actualizat pe 24.06.2016 la 12:24

Temperaturile toride ne îndeamnă să consumăm produse cât mai răcoritoare. Băutura vedetă a sezonului estival este, fără îndoială, limonada. Sănătoasă și delicioasă, ea poate fi îmbogățită și cu alte arome, astfel încât tu să ai parte de o diversitate cât mai mare.

Temperaturile toride ne îndeamnă să consumăm produse cât mai răcoritoare. Băutura vedetă a sezonului estival este, fără îndoială, limonada. Sănătoasă și delicioasă, ea poate fi îmbogățită și cu alte arome, astfel încât tu să ai parte de o diversitate cât mai mare.

Tocmai de aceea, ne-am gândit să-ți sărim în ajutor și să-ți oferim câteva rețete tocmai bune de savurat în acest anotimp fierbinte.

1. Limonadă cu lămâie, ghimbir şi miere. Aveţi nevoie pentru 1 litru de limonadă de 3 lămâi bine coapte, o rădăcină de ghimbir, miere în funcţie de preferinţe şi apă plată. Tăiaţi lămâile în jumătăţi, opriţi o jumătate şi restul stoarceţi-le. Jumătatea rămasă o tăiaţi în felii subţiri. Apoi se rade ghimbirul pe răzătoare – eu prefer pe dinţii cei mai mici, dar nu cei mai ascuţiţi pentru a evita accidentările. Amestecaţi bine sucul de lămâie cu ghimbirul şi mierea, apoi puneţi apa plată. La final, feliile de lămâie. Lăsaţi la frigider sau puneţi cuburi de gheaţă.

2. Limonadă cu grepfruit si lămâie. Necesar: o lămâie, 2 grepfruit roz, un plic de zahăr vanilat, 3 linguri de miere de albine şi apă plată sau minerală. Stoarceţi citricele, adăugati zahărul vanilat, mierea şi apa. Amestecaţi bine până se topeşte mierea şi zahărul. Pentru servire, se pot pune câteva felii de lămâie în pahar, ca decor.

3.Limonadă cu căpşune. Aveţi nevoie de sucul de la o lămâie zemoasă, 2-3 lime stoarse, 1 kg de căpşuni pe care le spălaţi şi le stoarceţi, zahăr brun şi apă plată sau minerală, în funcţie de preferinţe. Amestecaţi toate ingrendientele şi lăsaţi la rece sau puneţi fulgi de gheaţă. Un secret pentru realizarea acestei băuturi este să curăţaţi căpşunile şi să puneţi zahăr peste ele, apoi să le lăsaţi câteva ore la frigider – astfel, îşi vor lăsa siropul. Apoi le pasaţi şi le amestecaţi cu celelalte ingrediente.

Vezi și alte rețete aici!

În articolul

Este băutura sezonului! Trei rețete delicioase de LIMONADĂ, care îți vor răcori vara

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x