Fierbi un ou şi a apărut cercul verde în jurul gălbenuşului! Te-ai întrebat vreodată de ce?
Publicat pe 10.04.2016 la 15:42 Actualizat pe 10.04.2016 la 15:44
Nu o dată ţi s-a întâmplat să fierbi ouă şi să observi apoi ca în jurul gălbenuşului s-a format un cerc verde. Ei bine, să ştii că vinovatul eşti chiar tu
Nu o dată ţi s-a întâmplat să fierbi ouă şi să observi apoi ca în jurul gălbenuşului s-a format un cerc verde. Ei bine, să ştii că vinovatul eşti chiar tu
ercul verzui din jurul gălbenușului oului fiert este semn că acesta a fost gătit prea mult timp. Exista şi e explicaţie ştiinţifică: aspectul verde-gri al marginii exterioare a gălbenușului de ou apare atunci când fierul aflat în compoziția să reacționează cu hidrogenul sulfurat care se produce atunci când oul este mult prea fiert.
Dar, spre deosebire de alte preparate, care își pierd proprietățile nutritive, ouăle nu suferă nicio transformare în afară de cea de culoare.