Fii o gospodină modernă! Top 5 uleiuri pe care TREBUIE să le folosești pentru gătit!
Publicat pe 15.06.2015 la 08:24 Actualizat pe 15.06.2015 la 18:39
Știm deja că uleiul de floarea soarelui, de exemplu, este mai puțin nutritiv, fiind de evitat de cele mai multe ori. Cel de măsline a fost adesea înlocuit în salate și sosuri, datorită aromei dar și grăsimilor bune pe care le asigură
Știm deja că uleiul de floarea soarelui, de exemplu, este mai puțin nutritiv, fiind de evitat de cele mai multe ori. Cel de măsline a fost adesea înlocuit în salate și sosuri, datorită aromei dar și grăsimilor bune pe care le asigură.
Totuși, bucătarii profesioniști ne anunță cu drag că există o mulțime de astfel de uleiuri nutritive, aromate și extrem de sănătoase, de care ne putem bucura. Află și tu alte 5 uleiuri pe care merită să le încerci:
1. Uleiul de avocado - are un punct de ardere ridicat, fiind ideal pentru gătit, dar aduce cu sine și o textură cremoasă și o aromă fabuloasă. Îl puteți încerca la sotarea legumelor.
2. Uleiul Canola - extrem de aromat, acesta este ideal de încercat la finalul preparatelor tale preferate.
3. Uleiul de fistic - poate fi extrem de util la prepararea dressing-urilor pentru salată sau chiar poate substitui untul din rețetele de prăjituri.
4. Uleiul din semințe de dovleac - este ideal pentru salate, dressing-uri și supe.
5. Uleiul de argan - nu este doar util în tratamentele de frumusețe, ci folosit cu măsură, poate aromatiza salatele sau bruschetele.