FOTO! Cele mai neobișnuite deserturi din lume

Publicat pe 12.11.2013 la 10:12 Actualizat pe 12.11.2013 la 11:37

De la cel mai simplu, până la cel mai decadent, un desert este în primul rând un răsfăț. Câțiva bucătari pricepuți au dus însă lucrurile mai departe și au creat niște delicatese care de care mai atrăgătoare și neobișnuite:

Tortul de Aur al Sultanului - Istanbul

Hotelul Ciragan Palace se mândrește cu unul dintre cele mai decadente deserturi din țară. Este facut cu smochine, caise, gutui și pere care au fost marinate în rom jamaican pentru cel puțin doi ani. Realizarea tortului durează 72 de ore, un proces ce include și pregătirea unei infuzii speciale din vanile, a unui topping din trufe negre caramelizate, dar și o glazură de fulgi comestibili… din aur de 24 de carate. Tortul, care arată ca o cărămida de aur la final, este servit într-o cutie de argint ce se închide cu un lacăt de aur.

Inghețată cu nitrogen - Manila

Se știe că cei de la NASA au creat mâncăruri care de care mai futuriste pentru astronauții lor, dar câteva restaurante s-au eventurat și ele în sfera gastronomiei moleculare. Unul dintre ele servește o înghețată ce poartă numele de NItro: o cremă proaspătă ce este înghețată chiar sub ochii clientului cu ajutorului nitrogenului lichid. Imghețata se gasește în arome mai puțin obișnuite, cum ar fi cele de trandafir, lavamdă, dar și de bacon cu ochiuri.

Ciocolata Neagră - Chicago

Numele său modest nu este neapărat un indiciu pentru cât de spectaculos este de fapt acest desert. Chelnerul face un întreg show din servirea lui decorând mai întâi fața de masă cu sirop de merișor și cu sirop de nuci albe. Apoi “mingile” de ciocolată sunt sparte în mijlocul decorului dulce și sunt servite cu mâna.

Cherpumple - Los Angeles

Trei feluri de plăcintă americană într-un tort condimentat reprezintă invenția unui restaurant din Los Angeles. Plăcintele (una de mere, una cu cirese și a treia cu semințe de dovleac) sunt “lipite” între ele cu un strat de cremă de brânză, iar apoi sunt îmbrăcate într-un aluat de tort și date la cuptor.

Batoane de ciocolată prăjite - Scoția

Conceptul de a prăji batoane de ciocolată pare să fi început în Scoția, unde batonanele de Mars prăjite în ulei erau populare înca din 1995. De atunci ele au devenit din ce în ce mai îndragite și se servesc de multe ori cu ganitură de cartofi prăjiți.

Foto: thatfoodcray.com, fototelegraf.ru, mobile.businessinsider.com, priorityonejets.com, dailyrecord.co.uk



În articolul

FOTO! Cele mai neobișnuite deserturi din lume

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 11 mai 2024. Berbecii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
a1.ro
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
HelloTaste.ro
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Catine
Cu ce zodie se potrivește Balanța cel mai bine în căsătorie. Nativii cu care au compatibilitate perfectă
useit.ro
O „furtună geomagnetică severă” ar putea afecta rețelele de telefonie mobilă și Internetul. E prima dată în ultimii 20 de ani când se întâmpla așa ceva
as.ro
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
MediCOOL
Surse vegetale de calciu. Beneficiile pe care le pot aduce alimentației
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
8 sfaturi care te ajută să rămâi mai repede gravidă
MediCOOL
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
HelloTaste
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă
x