FOTO! Cele mai neobișnuite deserturi din lume
Publicat pe 12.11.2013 la 10:12 Actualizat pe 12.11.2013 la 11:37
De la cel mai simplu, până la cel mai decadent, un desert este în primul rând un răsfăț. Câțiva bucătari pricepuți au dus însă lucrurile mai departe și au creat niște delicatese care de care mai atrăgătoare și neobișnuite:
Tortul de Aur al Sultanului - Istanbul
Hotelul Ciragan Palace se mândrește cu unul dintre cele mai decadente deserturi din țară. Este facut cu smochine, caise, gutui și pere care au fost marinate în rom jamaican pentru cel puțin doi ani. Realizarea tortului durează 72 de ore, un proces ce include și pregătirea unei infuzii speciale din vanile, a unui topping din trufe negre caramelizate, dar și o glazură de fulgi comestibili… din aur de 24 de carate. Tortul, care arată ca o cărămida de aur la final, este servit într-o cutie de argint ce se închide cu un lacăt de aur.
Inghețată cu nitrogen - Manila
Se știe că cei de la NASA au creat mâncăruri care de care mai futuriste pentru astronauții lor, dar câteva restaurante s-au eventurat și ele în sfera gastronomiei moleculare. Unul dintre ele servește o înghețată ce poartă numele de NItro: o cremă proaspătă ce este înghețată chiar sub ochii clientului cu ajutorului nitrogenului lichid. Imghețata se gasește în arome mai puțin obișnuite, cum ar fi cele de trandafir, lavamdă, dar și de bacon cu ochiuri.
Ciocolata Neagră - Chicago
Numele său modest nu este neapărat un indiciu pentru cât de spectaculos este de fapt acest desert. Chelnerul face un întreg show din servirea lui decorând mai întâi fața de masă cu sirop de merișor și cu sirop de nuci albe. Apoi “mingile” de ciocolată sunt sparte în mijlocul decorului dulce și sunt servite cu mâna.
Cherpumple - Los Angeles
Trei feluri de plăcintă americană într-un tort condimentat reprezintă invenția unui restaurant din Los Angeles. Plăcintele (una de mere, una cu cirese și a treia cu semințe de dovleac) sunt “lipite” între ele cu un strat de cremă de brânză, iar apoi sunt îmbrăcate într-un aluat de tort și date la cuptor.
Batoane de ciocolată prăjite - Scoția
Conceptul de a prăji batoane de ciocolată pare să fi început în Scoția, unde batonanele de Mars prăjite în ulei erau populare înca din 1995. De atunci ele au devenit din ce în ce mai îndragite și se servesc de multe ori cu ganitură de cartofi prăjiți.
Foto: thatfoodcray.com, fototelegraf.ru, mobile.businessinsider.com, priorityonejets.com, dailyrecord.co.uk