FOTO: Cum să faci paste proaspete ca o bunică din Italia
Publicat pe 27.01.2015 la 18:49 Actualizat pe 27.01.2015 la 19:07
Ușor de făcut și mult mai gustoase decât tot ce poți să cumperi de la magazin, pastele de casă sunt alegerea potrivită atunci când vrei să le faci o surpriză plăcută celor dragi. Învață în continuare cum le poți prepara:
Ușor de făcut și mult mai gustoase decât tot ce poți să cumperi de la magazin, pastele de casă sunt alegerea potrivită atunci când vrei să le faci o surpriză plăcută celor dragi. Învață în continuare cum le poți prepara:
Ingrediente:
• 5 ouă
• 500 grame de făină
• 1 lingură ulei de măsline
• 1 linguriţă de sare
Mod de preparare:
1. Făina se pune pe masă, sub formă de grămăjoară. Se face cu degetele o gropiţă mică în centru, se sparg ouăle şi se pun în mijloc.
2. Se adaugă puţină sare şi se amestecă uşor cu o furculiţă încorporând treptat făina, începând dinspre interior înspre exterior, până ce se amestecă toată cantitatea de ou şi făină. Se adaugă şi uleiul de măsline.
3. Frământă bine coca cu ambele mâini. Coca obţinută trebuie să fie uşor umedă, dar nelipicioasă. Dacă este lipicioasă, mai adăugaţi puţină făină.
4. Frământă bine timp de câteva minute, după care acoperă coca cu folie pentru a nu forma crustă. După 15 – 20 de minute, taie-le în mașina de făcut paste.
POFTĂ BUNĂ!