Frigarui - retete pentru masa in aer liber (partea 2)

Publicat pe 13.05.2011 la 17:56

Ca si traditionalele gratare din carne, peste, carnati si mititei - frigaruile se pregatesc usor, sunt foarte gustoase si se potrivesc cu alte tipuri de mancare.

Frigarui de peste cu lapte de cocos

Ingrediente: 1 lingurita seminte de coriandru, 1 lingurita seminte chimen, 1 catel de usturoi, suc de lamaie, 1 ardei chilli (taiat in jumatate, curatat de seminte), 50 g coriandru proaspat, 200 ml lapte de cocos, 4 file de somn (circa 140 g fiecare), fara pielita, taiat la 5-6 cm, 1 un ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, taiati bucati de 5 cm, sare, piper.

Preparare: Semintele de coriandru si chimen se asaza intr-o oala si se pun pe foc. Se adauga sucul de lamaie, usturoiul pisat, chilli, sarea, piperul, laptele de cocos si se amesteca bine. Se pun bucatelele de somn in sos, se acopera si se lasa la marinat, in frigider, 30 minute. Se pun apoi cubulete de peste pe 4 frigarui de metal, alternand cu ardei gras rosu si galben. Se lasa pe gratar 10 minute.

Frigarui din legume


Ingrediente: 2 dovlecei, 1 vanata, 4 rosii, 2 cepe potrivite, 2 ardei capia rosii, 2 ardei capia verzi, 6 ciupercute, ulei de masline, patrunjel sare, piper, condimente pentru frigarui.

Preparare: Legumele de curata, se spala si se taie bucatele. Se adauga uleiul de masline si se condimenteaza, apoi se lasa 20 de minute, pentru a se aroma. Pe cate un betisor de frigaruie se infig bucatile de legume, apoi se pun pe gratar si se frig. Se pot adauga si alte legume, dupa gust.


Frigarui de porc cu ceapa verde


Ingrediente: 600 g carne de porc, 12 cepe cu tot cu frunze verzi, 12 rosii cherry, 6 catei de usturoi, ulei, sare, piper, o lingurita de boia.

Preparare: Se piseaza usturoiul, se adauga putin ulei, apoi se amesteca, pana rezulta o crema de consistenta maionezei. Se adauga un pahar cu apa. Carnea, taiata bucatele, se stropeste cu cateva linguri de mujdei. Se pastreaza restul de mujdei pentru servit. Se presara sare si piper. Se formeaza frigarui, alternativ carne, rosie si cate un fir de ceapa. Se pun pe gratarul incins, pentru 30 de minute. La mijlocul perioadei de prajire se presara pe ele boia de ardei (dulce sau iute, dupa gust). Se servesc cu mujdei si salata verde. Poti inlocui legumele din reteta cu altele preferate.

Citeste si partea 1!
Foto: mediterrasian.com

În articolul

Frigarui - retete pentru masa in aer liber (partea 2)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 februarie 2025. Taurii trebuie să renunțe la confort. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Bentley decapotabil, strivit pe asfalt în centrul Ploieştiului. Bolidul a lovit un SUV parcat, apoi s-a răsturnat pe plafon
a1.ro
Iubit de unii, controversat pentru alții! Emil Rengle este pregătit să plece în aventura Asia Express alături de sufletul său pereche! Cum a transformat provocările în oportunități și cum a reușit să cucerească România
HelloTaste.ro
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Catine
Zodiile au toate șansele să primească oportunități în carieră. Care sunt zilele cheie de care trebuie să profite în 2025
useit.ro
Asteroidul care s-ar putea izbi de Pământ în 2032. Deja au fost invocate procedurile de apărare a planetei
as.ro
“Nu am ce să fac cu un milion de euro!” Afacerea uriașă refuzată de Ion Țiriac, pentru a investi în România
MediCOOL
Micro-pauzele regulate și discuțiile cu un superior pot reduce oboseala la muncă. Oamenii de știință susțin că te pot ajuta să ai mai multă energie în timpul zilei
Spynews
Vlad Pascu a fost condamnat la 10 ani de închisoare, după ce a ucis doi tineri în 2 Mai. Decizia nu este definitivă
DeParinti
Cum să te pregătești pentru alăptare: sfaturi practice pentru viitoarele mame
MediCOOL
Rabia la om și la animale. Care sunt simptomele și când a fost ultimul caz în România
HelloTaste
Salată de ton cu rucola și fasole roșie, savuroasă și hrănitoare
x