Frigarui - retete pentru masa in aer liber (partea 2)

Publicat pe 13.05.2011 la 17:56

Ca si traditionalele gratare din carne, peste, carnati si mititei - frigaruile se pregatesc usor, sunt foarte gustoase si se potrivesc cu alte tipuri de mancare.

Frigarui de peste cu lapte de cocos

Ingrediente: 1 lingurita seminte de coriandru, 1 lingurita seminte chimen, 1 catel de usturoi, suc de lamaie, 1 ardei chilli (taiat in jumatate, curatat de seminte), 50 g coriandru proaspat, 200 ml lapte de cocos, 4 file de somn (circa 140 g fiecare), fara pielita, taiat la 5-6 cm, 1 un ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, taiati bucati de 5 cm, sare, piper.

Preparare: Semintele de coriandru si chimen se asaza intr-o oala si se pun pe foc. Se adauga sucul de lamaie, usturoiul pisat, chilli, sarea, piperul, laptele de cocos si se amesteca bine. Se pun bucatelele de somn in sos, se acopera si se lasa la marinat, in frigider, 30 minute. Se pun apoi cubulete de peste pe 4 frigarui de metal, alternand cu ardei gras rosu si galben. Se lasa pe gratar 10 minute.

Frigarui din legume


Ingrediente: 2 dovlecei, 1 vanata, 4 rosii, 2 cepe potrivite, 2 ardei capia rosii, 2 ardei capia verzi, 6 ciupercute, ulei de masline, patrunjel sare, piper, condimente pentru frigarui.

Preparare: Legumele de curata, se spala si se taie bucatele. Se adauga uleiul de masline si se condimenteaza, apoi se lasa 20 de minute, pentru a se aroma. Pe cate un betisor de frigaruie se infig bucatile de legume, apoi se pun pe gratar si se frig. Se pot adauga si alte legume, dupa gust.


Frigarui de porc cu ceapa verde


Ingrediente: 600 g carne de porc, 12 cepe cu tot cu frunze verzi, 12 rosii cherry, 6 catei de usturoi, ulei, sare, piper, o lingurita de boia.

Preparare: Se piseaza usturoiul, se adauga putin ulei, apoi se amesteca, pana rezulta o crema de consistenta maionezei. Se adauga un pahar cu apa. Carnea, taiata bucatele, se stropeste cu cateva linguri de mujdei. Se pastreaza restul de mujdei pentru servit. Se presara sare si piper. Se formeaza frigarui, alternativ carne, rosie si cate un fir de ceapa. Se pun pe gratarul incins, pentru 30 de minute. La mijlocul perioadei de prajire se presara pe ele boia de ardei (dulce sau iute, dupa gust). Se servesc cu mujdei si salata verde. Poti inlocui legumele din reteta cu altele preferate.

Citeste si partea 1!
Foto: mediterrasian.com

În articolul

Frigarui - retete pentru masa in aer liber (partea 2)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x